Simpozion la Muzeul Municipiului București!

Sursa foto: www.bucuresti.tourneo.ro

Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa, organizează, în perioada 14-16 septembrie 2017, Simpozionul „Cercetări Arheologice și Numismatice”, ediţia a III-a. Lucrările acestei manifestări ştiinţifice vor fi prezentate la Palatul Suţu, Bd. I.C. Brătianu, nr. 2, sector 3, Bucureşti.

Prin intermediul acestui simpozion anual realizat în colaborare cu alte instituţii, Muzeul Municipiului Bucureşti îşi propune să susţină schimburile de experienţă şi mobilitatea specialiştilor în arheologie și numismatică, la nivel naţional dar şi internaţional, precum şi să ofere publicului interesat prilejul de a fi la curent cu ultimele descoperiri și cercetări din domeniu.

Deschiderea va avea loc vineri la Palatul Șuțu, de la ora 09:00 pentru ca, mai apoi, prezentările să se desfășoare pe doua secțiuni, Secțiunea Arheologie și Secţiunea Numismatică.

Lucrările Secțiunii Arheologie vor fi moderate de Dr. Roxana Dobrescu, Dr. Corina Borș, Dr. Ioan Carol Opriș și Dr. Andrei Măgureanu, iar specialiștii care au contribuit la realizarea cercetărilor vor discuta de la 9:45, pe rând, astfel încât să poată răspunde la întrebările pregătite pentru aceștia.

Cele de la Secțiunea Numismatică vor fi moderate de Dr. Aurel Vîlcu, Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Dr. Eugen Nicolae, iar specialiștii care au contribuit la realizarea cercetărilor în acest domeniu vor începe să vorbească începând cu ora 9:45.

În ziua de sâmbătă, 16 septembrie 2017, este programată o excursie documentară la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi.

Cei ce vor să participe la acest eveniment vor putea afla mai multe detalii de pe site-ul oficial al Muzeului Municipiului București.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.