Regele Olandei, în vizită la Saint-Martin

Sursa foto: www.eonline.com

Regele Olandei a vizitat luni insula caraibiană Saint-Martin pentru a vedea cum s-a distribuit ajutorul umanitar trimis de Olanda după ce insula a fost afectată de uraganului Irma, a anunţat casă regală, citată de AFP.

Sursa foto: Vincent Jannink/ EPA Agerpres

Însoțit de ministrul olandez de interne Ronald Plasterk, regele Willem-Alexander a luat contact cu starea „apocaliptică” a insulei, care arată după trecerea uraganului Irma ca o „zonă de război”.

Venită cu un avion de la Curacao, delegaţia a evaluat mai întâi pagubele suferite de aeroportul Prinses Juliana, redeschis de curând pentru a permite transportul ajutoarelor. Pe urmă, regele şi delegaţia sa s-au deplasat în zonele cele mai afectate de pe insula pe care locuiesc 40.000 de cetăţeni olandezi.

Uraganul Irma s-a soldat cu cel puţin zece morţi şi şapte dispăruţi în partea franceză a Saint-Martin şi cu patru în cea olandeză.

Regele a avut discuţii cu voluntari, poliţişti şi militari, au precizat autoritățile olandeze într-un comunicat.

Sursa foto: Vincent Jannik EPA Agerpres

După ce au vizitat spitalul Sint-Maarten Medical Center şi într-o şcoală de unde sunt coordonate operaţiunile de salvare, regele Willem-Alexander şi ministrul Ronald Plasterk urmează să viziteze astăzi insulele olandeze vecine Saba şi Saint-Eustache, afectate şi ele de uraganul Irma.

Luni, primii evacuaţi din Sint-Maarten au putut ajunge în Olanda cu un avion închiriat de autorităţile olandeze.

Lasă un răspuns