Psihologia selfie-lui, metodă pentru a atrage persoanele de sex opus!

Nu este de mirare că s-a ajuns să se studieze și să se analizeze pozele de tip selfie. Din ce în ce mai mulți dintre noi ajungem să ne facem minim o astfel de fotografie pentru a o arăta pe rețelele de socializare. Astfel, oamenii de știință au analizat sute de fotografii de pe site-uri de dating, Instagram și Linkedin.

Sursa foto: www.www.publika.md

Aceștia au explicat că bărbații și femeile îşi fac selfie din unghiuri diferite, datorită psihologiei atracției, străduindu-se să se prezinte într-o lumină optimă în ochii sexului opus și al rivalilor.

Atunci când imaginea vizează o audiență feminină, bărbații se fotografiază la înălțimea capului. Astfel ei arată mai binevoitori şi mai empatici. Dacă fotografia este destinată reprezentanților sexului puternic, ei preferă ca aparatul să fie la nivelul taliei, deoarece aşa arată mai înalţi şi mai dominanţi.

Fotografiile făcute de la un nivel mai jos sunt şi pe gustul doamnelor – bărbia pare mai masivă și acesta este un semn evolutiv excelent.

Doamnele, pentru a fi mai atractive pentru bărbați, se fotografiază de sus, deoarece par mai mici, mai blânde, mai slabe, mai convingătoare. Dacă fotografiile sunt pentru prietene, camera este pusă în dreptul feţei.

„Ca și în cazul altor specii sociale, oamenii folosesc condiția fizică relativă pentru a controla impresia. Deși aceste strategii de a impresiona au rădăcini adânci în antichitate, ele apar acum în ceva foarte contemporan, fotografilie”, a spus unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Florida.

Oamenii de știință au analizat sute de fotografii de pe site-uri de dating, Instagram și Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.