Muzica face oamenii fericiți!

Sursa foto: www.chic-elite.ro

Muzica face parte din viața noastră, fie că este vorba despre cea ascultată pe youtube, la radio, fie că vorbim despre cea din natură. Aceasta ne poate face să zâmbim, plângem, să trecem prin mai multe stări sentimentale. Pe scurt, muzica face oamenii fericiți.

Sursa foto: www.pxlshot.ro

Un studiu efectuat la Deakin University din Australia demonstrează că „oamenii care participă la evenimente muzicale, cluburi de dans, concerte sau festivaluri de masă, au un sentiment subiectiv al unei vieți mai bune decât cei care nu participă la astfel de manifestări. Mai mult, studiul, realizat cu participarea a 1.000 de australieni, afirmă că sentimentul unei vieți mai bune este legat direct de comunicarea cu ceilalți atunci când participă la un eveniment muzical”.

Ascultarea muzicii nu a avut rezultate similare. În mod surprinzător sau nu, toate aceste date se referă în special la fani, nu și la muzicieni.

Sursa foto: www.pietersmutsmusic.co.za

Un studiu recent al Universității din Sydney a constatat că muzicienii trăiesc în medie cu 25 de ani mai puțin decât cei care nu au avut un instrument în viața lor.

Rata de suicid printre muzicieni este între 2 și 7 ori mai mare decât la ceilalți. Doar să ne amintim de moartea tragică a lui Chris Cornell sau Chester Bennington.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.