Good Time – Pe bune, o să-ţi placă!

Avem o săptămână excelentă în ceea ce priveşte filmele. Şi nu mă refer la mulţimea de proiecţii speciale – căci în week-endul ce urmează se vor suprapune 3 Festivaluri – ci la premiere, cel puţin trei din cele patru, total diferite, fiind de foarte bună calitate. Se remarcă, totuşi, drama „Good Time”, realizată ca un thriller de fraţii Ben şi Josh Safdie. De altfel, a candidat pentru premiul Palme d’Or la Cannes, unde a avut premiera mondială. Filmul începe cu o şedinţă la terapeut a lui Nick Nikas, personaj cu uşoare probleme mintale jucat foarte bine chiar de regizorul Ben Safdie. Nick pare dominat de bunica sa şi este „salvat” de fratele său Connie, interpretat de un Robert Pattinson destul de greu de recunoscut şi care se dovedeşte a fi un actor de mare valoare.

Salvarea înseamnă însă implicarea lui Nick în jefuirea unei bănci care a mers prea uşor până la un punct, ca să nu aibă urmări grave. Astfel, Nick este prins şi trimis la închisoare. Iar Connie porneşte într-o cursă nebună plină de întâmplări şi senzaţii prin noaptea newyorkeză pentru a-şi salva fratele din mâinile sistemului. În aceasta cineaştii implică şi spectatorul, sedus cu măiestrie prin suspans şi cu momente de umor, dar şi cu stilul elegant, plin de poezie al filmului.

În disperarea sa de a-şi salva fratele, ajuns la spital după ce a fost molestat în închisoare, Connie comite greşeală după greşeală, cum e cea de a scoate din unitatea sanitară pe altcineva, un narcoman iresponsabil, de parcă ar trăi un delir, impresie întărită şi de mişcările camerei de filmat, de montaj, dar şi de coloana sonoră a filmului. Deşi crede că ştie ce vrea, Connie este dezorientat. Şi aşa sunt multe dintre personajele din această dramă care, până şi faţă de cei apropiaţi lor, se reportează egocentric. De aceea, deşi toate caută iubire şi linişte, căile pe care vor să ajungă acolo îi conduc exact la rezultate opuse: la tulburare şi chiar riscul de a muri violent, înainte de vreme.

Oraşul New York este fundalul poveştii plin de lirism nocturn, transmis prin imagini, sunete şi chiar muzică, ce induce şi o stare de melancolie, în ciuda ritmului alert şi a situaţiilor limită pe care le conţine filmul „Good Time”, al cărui titlul ne sugerează ce fel de timp vom petrece vizionându-l, aşa cum întăreşte şi subtitlul românesc, „Pe bune, o să-ţi placă”, cu care rulează la Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Happy Cinema şi Grand Cinema Băneasa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.