Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 septembrie

CINEMA

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române, de la ora 19.00 începe a doua întâlnire din seria Filmul şi Literatura ce îl are ca invitat pe Andrei Cohn, regizorul filmelor „Virtual”, „Înainte şi după”, „Maica Domnului de la parter”, „Fotografii de familie” şi „Acasă la tata”. Fragmente extrase din filmele sale vor fi analizate şi discutate împreună cu participanţii la eveniment.

* De la ora 20:30, la Grădina cu filme a Creart rulează drama de război „Courage Under Fire / Curaj în linia întâi”, regizată de Edward Zwick, în care Denzel Washington interpretează pe Lt. col. Nathaniel Serling, anchetator care, având conştiinţa apăsata de uciderea involuntară a unui prieten şi echipajului său într-un moment de totală confuzie pe câmpul de luptă, descoperă un adevărat scandal ce a dus la doborârea unui elicopter şi la moartea comandantului acestuia interpretat de Meg Ryan.

* Tot de la ora 20:30, Caravana Metropolis prezintă, în cadrul programului „Cinema în aer liber” ce se desfăşoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, drama „Despre trup şi suflet”, realizată de Ildikó Enyedi şi distinsă cu Ursul de aur şi alte 3 premii la Festivalul de film de la Berlin de anul acesta. O neobişnuită poveste de dragoste, brodată în jurul dualităţilor somn – trezire, minte ca sediul al spiritului – materie.

TEATRU

* La sala Teatrelli a Creart, de la ora 19:00 are loc încă o reprezentaţie cu spectacolul „„Mon Cabaret noir” de şi cu Răzvan Mazilu, alături de care apar pe scenă Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu.

* Teatrul Nottara prezintă, de la ora 19:30 la Institutul Balassi, spectacolul „Călătoria. Întâmplări imaginare pe străzile din Bucureşti” după  povestirile lui Constantin Abăluţă, în regia lui Gavriil Pinte, cu: Ion Haiduc, Ion Grosu, Dani Popescu, Anda Caropol, Cristian Nicolaie, Ioana Calotă, Felicia Gozman Pinte, Raluca Jugănaru Grosu, Alexandra Aga.

* La Sala Mare a Teatrului Naţional, de la ora 20:00 începe comedia „Dineu cu proşti” de Francis Veber în regia lui Ion Caramitru care şi joacă în spectacol alături de Horaţiu Mălăele, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Costina Cheyrouze / Teodora Mareş, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone / Tomi Cristin.

* Tot de la ora 20:00, la Godot Café-Teatru vă puteţi amuza la „Aeroport”, o comedie savuroasă scrisă de Ştefan Caraman şi regizată de Alexandru Nagy în care patru personaje ne duc într-o lume în care iubirile sunt trecătoare. În distribuţie: Gelu Niţu, Carmen Ionescu / Cătălina Mustaţă, Meda Victor / Gabriela Iacob şi Alexandru Nagy.

MUZICĂ

* Programul  de astăzi la Festivalul Internaţional „George Enescu”.

˟ La Ateneul Român, de la ora 17:00 începe recitalul susţinut de Ray Chen – vioară şi Julien Quentin – pian, care interpretează: Sonata I pentru vioară în Re major Op. 12 de Beethoven; Sonata I pentru vioară în Re major Op. 75 de Saint-Saëns; Partita a III-a în Mi major de J.S. Bach; Şapte cântece populare spaniole de Manuel de Falla şi Czardas de Monti.

˟ În Piaţa Festivalului, între orele 17:00 – 19:00, au loc recitaluri susţinute de elevi şi studenţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Tulcea, Timişoara, Galaţi, precum şi din Statele Unite ale Americii, urmate de transmisiunea în direct a concertului de la Sala Palatului.

Programul recitalurilor de astăzi din Piaţa Festivalului îl găsiţi aici.

˟ La Sala Palatului, de la ora 20:00 începe al doilea concert susţinut de Royal Philharmonic Orchestra sub bagheta dirijorului Charles Dutoit în cadrul secţiunii „Mari Orchestre ale lumii”. În program: Rapsodia Română nr. 1 în La major de Enescu; Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major de Ravel – solistă Martha Argerich; „Marea” (Trei schiţe simfonice: Din zori până la amiază pe mare, Jocul valurilor, Dialogul vântului cu marea) de Debussy şi Bolero de Ravel.

* Al doilea concert aniversar Phoenix 55 are loc de la ora 20:30 la Berăria H, care împlineşte, la rândul său, 3 ani de la înfiinţare.

 

* Concertul Paperjam, ce începe de la ora 21:00 în sala Berlin a Control Club,
deschide Brutus live season. Paperjam este un eveniment de muzică improvizată fondat în 2012 de către basistul Mihai Moldoveanu împreună cu Lucian Naste (chitară) cărora li se alătură astă-seară Alexei Ţurcan (electronice) şi Radu Pieloiu (electronice).

FESTIVAL DE FOTOGRAFIE

* Programul Bucharest Photo Week de astăzi.

˟ La Gallery Cafe, din Str. Leonida 9-11:

– de la ora 17:30, vernisajul expoziţiei Eli Driu „Un salt în viitorul fotografiei”;

– de la ora 18:30, „Fenomenul Costică Acsinte”, prezentare de Popescu Mario-Cezar şi Cristian Crisbăşan.

˟ La Education Point, din Str. Mendeleev 7-15, de la ora 19:00 este vernisată expoziţia „Victor Boldâr – 07.05.75 Impresii. Henri Cartier-Bresson în Oltenia”.

˟ La Sala expoziţională F64, de la ora 19:00 începe evenimentul „Marţea foto”, LIVE cu Andrei Baciu şi Cristian Bassa având tema „Metaforă în fotografie.

EXPOZIŢII

* „Patrimoniul UNESCO în România” se intitulează expoziţia de grafică a arhitectului Corneliu Bărbuţă ce este vernisată astăzi, de la ora 17:30, la Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecţilor din România din str. Jean Louis Calderon nr 48, unde rămâne deschisă până pe 25 septembrie.

* Vernisajul expoziţiei de pictură, fotografie şi artă decorativă „Mozaic de vacanţă”, ce reuneşte lucrări ale 22 de artişti plastici din întreaga ţară, are loc de la ora 18:00, la Casa de Cultură Friedrich Schiller, unde poate fi vizionată până pe 26 septembrie.

ALBUM

* La Casa Titulescu, din Şos. Kiseleff nr.47, de la ora 18:00 are loc prezentarea albumului cartografic „Descriptio Bessarabiae”, făcută de autorii acestuia: prof. univ. dr. Adrian Năstase şi Mihai Gribincea, ambasador al Republicii Moldova în România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.