Angelina Jolie, cea din spatele camerei!

Actrița laureată a unui premiu Oscar, Angelina Jolie susţine că nu intenţiona niciodată să treacă în spatele camerei, dar călătoriile sale în lume ca trimis special al ONU i-au deschis ochii asupra unor conflicte care au inspirat multe dintre cele mai recente filme ale sale, relatează Reuters.

Sursa foto: www.variety.com

”Nu am crezut niciodată că aş putea regiza un film”, a declarat Angelina Jolie duminică, la Festivalul Internaţional de film de la Toronto, unde a fost difuzat filmul său despre genocidul cambodgian ”First They Killed My Father” si filmul afgan de animaţie ”The Breadwinner”, pe care l-a produs.

Jolie a spus că primul ei film important ca regizoare, pelicula din 2011 despre războiul din Bosnia ”In the Land of Blood and Honey”, a fost inspirat de munca ei umanitară ca trimis special al Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

”Am vrut să învăţ mai mult despre războiul din fosta Iugoslavie . Fusesem în regiune şi călătorisem pentru ONU. Era un război pe care nu-l puteam înţelege… Nu a fost un scop în sine să devin regizoare”, a spus Jolie.

”The Breadwinner”, un film de animație pe care l-a produs, este despre o tânără din

Sursa foto: www.hollywoodreporter.com

Afganistan care îşi taie părul şi se dă drept băiat pentru a-şi putea hrăni familia.

Filmul ”vorbeşte despre realitatea tristă a multor fete care trebuie să muncească şi nu pot merge la şcoală”, a spus Jolie, care a făcut mai multe călătorii în Afganistan.

”Oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor sunt cu adevărat eroii mei. Ceea ce este frumos la meseria de regizor este să-i susţii pe alţi oameni”, a adăugat ea.

Actriţa şi regizoarea a spus că filmul ”First They Killed My Father” a pornit de la

Sursa foto: www.lifeandstylemag.com

dorinţa de a afla mai mult despre istoria Cambodgiei, locul de naştere al fiului ei adoptiv Maddox, unul din cei şase copii ai ei. Ea a mai spus că voia ca ”Maddox să afle mai multe despre el ca persoană originară din Cambodgia”.

Filmul, care a fost prezentat în Cambodgia anterior în acest an, spune povestea unei fetiţe în timp genocidului din anii ’70 din această ţară, forţată să plece la ţară pentru a munci pe câmpurile de orez şi apoi să lupte ca soldat-copil.

Jolie, în vârstă de 42 de ani, care a câştigat în 2000 un Oscar pentru rol secundar feminin cu ”Girl, Interrupted”, a negat că ar avea un statut de model pentru femei.

”Am multe de învăţat şi am nevoie de modele eu însămi”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.