Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 septembrie

CINEMA

* În Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române, de la ora 16:00 sunt proiectate filmele „Document ’99” şi Recviem II, în prezenţa realizatorului lor Ioan Lucaci, producţii intrate în patrimoniul Academiei ca vaşori de document istoric şi patriotic.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:30 este proiectată, în avanpremieră, comedia „Paris pieds nus / Pierduţi în Paris” de Dominique Abel şi Fiona Gordon, care şi joacă în film alături de Emmanuelle Riva şi Pierre Richard. Este povestea distractivă şi haotică a trei oameni rătăciţi în Oraşul Luminilor.

* De la ora 20:30, la Grădina cu filme a Creart rulează comedia dramatică „Descendenţii”, de Alexander Payne, cu George Clooney interpretând un soţ şi tată a două fete, care trebuie să-şi reexamineze trecutul şi să-şi croiască un drum spre viitor când soţia lui are un accident cu o barcă în Waikiki.

TEATRU

* La sala Teatrelli a Creart, de la ora 19:00 începe o reprezentaţie cu spectacolul „Mon Cabaret noir”, de şi cu Răzvan Mazilu, alături de care apar pe scenă Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu.

* Sala Mare a Teatrului Naţional găzduieşte, de la ora 20:00, o reprezentaţie cu „Cafeneaua”, bufonadă amară de de Sam Bobrik şi Ron Clark, ce prezintă povestea simplă a unei familii americane. Louise şi Wally Murdock sunt văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani, iar căsnicia lor este fisurată, dar şi consolidată, de apariţia tinerei Janet. Protagoniştii spectacolului sunt mari actori ai scenei româneşti: Emilia Popescu, Dana Dogaru şi Horaţiu Mălăele, care semnează şi regia.

* De la aceeaşi oră 20:00, la Godot Café-Teatru vă puteţi amuza la „Ce ne spunem când nu ne vorbim” o poveste despre nesfârşitul conflict dintre raţiune şi inimă concepută de Chris Simion Mercurian în 6 tablouri despre 6 variante de a înşela în cuplu. În distribuţie: Cristian şi Gabriela Iacob, Ilinca Goia şi Vitalie Bichir.

* Tot de la ora 20:00, la UNteatru Sabrina Iaşchevici şi Ionuţ Vişan interpretează cele două personaje ale eseului teatral „Ce zile frumoase”, scris de Samuel Beckett şi regizat de Sânziana Stoican, despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane.

* La Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român în ultima zi a Festivalului Naţional de Improvizaţie !MPRO Fest, au loc trei runde de improvizaţii astfel: de la ora 19:00, „The Living Room” cu Improhub; de la ora 20:00, „It’s a wonderful life” cu Urban Impro; de la ora 21:00, Spectacolul trainerilor: Armando.

MUZICĂ

* Programul Festivalului Internaţional „George Enescu” de astăzi.

˟ La Ateneul Român, de la ora 17:00 începe recitalul susţinut de Gautier Capuçon – violoncel şi Frank Braley – pian care interpretează: Sonata nr. 1 în fa minor pentru violoncel şi pian op. 26 de Enescu; Sonata în re minor pentru violoncel şi pian de Debussy şi Sonata nr. 5 în Re major pentru violoncel şi pian op. 102 nr. 2 de Beethoven.

˟ În Piaţa Festivalului, de astăzi până pe 24 septembrie între orele 17:00 – 19:00, au loc recitaluri zilnice susţinute de elevi şi studenţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Tulcea, Timişoara, Galaţi, precum şi din Statele Unite ale Americii, urmate de transmisiuni în direct ale concertelor de la Sala Palatului.

Programul recitalurilor de astăzi din Piaţa Festivalului îl găsiţi aici.

˟ La Sala Palatului, de la ora 20:00 începe primul concert susţinut de Royal Philharmonic Orchestra sub bagheta dirijorului Charles Dutoit în cadrul secţiunii „Mari Orchestre ale lumii”. În program: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major op. 61 de Beethoven – solist Frank Peter Zimmermann; Pavana pentru o infantă defunctă de Ravel; Muzica baletului „Petrushka”: Scene burleşti în patru tablouri (Petrecere de Lăsata Secului, Camera lui Petruşka, Camera Maurului, Petrecere de Lăsata Secului seara) de Stravinsky.

* ADDA susţine un concert la Berăria H, începând cu ora 21:45.

FESTIVAL DE FOTOGRAFIE

* A patra ediţie a Bucharest Photo Week, se desfăşoară de astăzi până Duminică 17 septembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, fiind în mare parte dedicată fotografiei de stradă şi celei documentare. Din programul de azi:

– începând cu ora 19, la Gallery, în deschiderea acestui festival, este vernisată o expoziţie deosebită, semnată de Andrei Baciu intitulată „Viaţa şi întâmplările din jurul podului de la Blejoi”;

– Grupul de fotografie de stradă On SPOT vă invită la o nouă expoziţie colectivă, intitulată „StreetLine”, desfăşurată sub egida Asociaţiei Exposure, în perioada 11 – 18 septembrie, la sala expoziţională F64 din Bd. Unirii nr.45, bucurându-se de participarea a 41 de expozanţi din 13 ţări, fiind totodată şi un eveniment aniversar.

Detalii şi programul complet al Bucharest Photo Week le găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.