Americanii comemorează tragedia de la 11 septembrie 2001

Sursa foto: www.stirileprotv.ro

Una dintre cele mai negre zile din istoria Statelor Unite ale Americii a fost cea a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. 2.993 de persoane au fost ucise acum 16 ani de teroriștii Al Qaeda, care au deturnat patru avioane pentru a le folosi ca proiectile împotriva unor clădiri emblematice.

Toată lumea știe povestea mediatizată a ceea ce s-a întâmplat și mulți am simpatizat cu aceștia, însă nu putem înțelege cum este să fi în pielea lor, să trăiești ce au trăit ei.

Efectele atacurilor încă sunt prezente datorită substanţelor chimice ce au fost eliberate în aer în acea zi și afectează atât vechea cât și noua generaţie a Statelor Unite.

Sursa foto: www.wagner.nyu.edu

Centrul Medical Academic NYU Langone a făcut public un studiu din care reiese că cei expuși pot suferi de boli cardivasculare.

„După 11 septembrie 2001, ne-am concentrat o atenţie deosebită asupra impactului psihologic și mental asupra persoanelor care au asistat la tragedie. Numai că acum observăm consecinţele fizice potenţiale ale faptului că acei oameni s-au aflat în interiorul zonei de dezastru. Studiul asupra copiilor a fost prea îngust la acea vreme. Copiii au fost cel mai puţin studiați în ceea ce priveşte dezastrul de la World Trade Center. Consecinţele cardiovasculare descrise azi au fost trecute cu vederea în depistare şi evaluare”, a spus epidemiologul Leonardo Trasande, coordonatorul studiului.

Această zi a avut consecințe și în ceea ce privește politica externă a SUA. Având în vedere că turnurile gemene World Trade Center din New York și Pentagonul din Washington au fost vizate și lovite, nu este de mirare că au avut loc schimbări în acest domeniu. Casa Albă a fost și ea în planurile teroriștilor, însă datorită curajului echipajului și călătorilor ce se aflau în al patrulea avion, aceasta a fost salvată.

Sursa foto: www.www.ziuanews.ro

Totuși, toate aceste schimbări nu pot șterge cu buretele suferința pricinuită persoanelor ce au pierdut pe cineva drag în această tragedie, mai ales că numărul victimelor a continuat să crească în anii care au urmat.

Anul acesta un nou monument a fost ridicat în memoria lor.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.