Ziua Internațională a Alfabetizării sărbătorită printr-un eveniment caritabil!

Sursa foto: www.internship.gov.ro

Evenimentul caritabil ”O Carte-Un pas spre alfabetizare” este organizat de partipanții la Programul de Internship al Guvernului. Acesta va avea loc la Palatul Național al Copiilor din București, de la ora 17:00, pentru a marca Ziua Internațională a Alfabetizării.

”Proiectul îşi propune dotarea bibliotecii școlare din comuna Săbăreni, judeţul Giurgiu, bibliotecă de care beneficiază anual aproximativ 300 de școlari și preșcolari, dar a cărei varietate de cărți este precară”, se arată în comunicat.

Sursa foto: www.internship.gov.ro

Un alt obiectiv al acestuia este răspândirea informațiilor cu privire la importanța alfabetizării, mai ales în rândul grupurilor defavorizate. Printre cei ce vor vorbi la eveniment se numără și reprezentanți ai organizațiilor SOS Satele Copiilor și Salvați Copiii România.

Evenimentul este cu intrare liberă, iar participanții pot dona, dacă doresc, cărți sau rechizite. Totodată, înainte de eveniment, s-au strâns cărți în incinta instituțiilor publice care găzduiesc stagiari, pe perioada celor două luni de InternshipGovRo 2017, se precizează în comunicat.

Programul Oficial de Internship al Guvernului se află la ediţia a V-a. Acesta se desfășoară în perioada 17 iulie – 18 septembrie și oferă unui număr de 100 de tineri oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.