Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 septembrie

CINEMA

* La CinemaPRO, în cadrul Festivalului Ambasadelor, azi sunt proiectate:

– de la ora 12:40, drama azeră „Red Garden”, ce prezintă povestea unui profesor provincial atât de disperat să aibă un fiu încât este indiferent faţă de tânărul aflat în custodia sa şi de starea soţiei sale, a cărei moarte îl face să-şi dorească să poată întoarce timpul înapoi şi să schimbe lucrurile;

– de la ora 14:30, drama „The Mirror Never Lies” realizată de Kamila Andini, ce prezintă călătoria spirituală a unei tinere indoneziene nevoită să accepte moartea tatălui ei pentru a-şi găsi locul în comunitatea sa de pescari;

– de la ora 16:30, drama „Zeus”, realizată de mexicanul Miguel Calderon în care Daniel Saldaña interpretează pe Joel, care îşi maschează viaţa mediocră şi o relaţie bolnăvicioasă cu mama sa practicând vânătoarea cu şoimi, până întâlneşte o secretară cu picioarele pe pământ;

– de la ora 18:30, thrillerul „Together For Ever / Împreună pentru totdeauna”, co-producţie româno-lituaniană regizată de Lina Luzyte despre o familie dezbinată ai cărei membrii nu fac niciun efort vizibil pentru a ajunge la o înţelegere reciprocă;

– de la ora 20:30, „Mai sunt 3 zile până la primăvară”, film rusesc de război de Aleksandr Kasatkin în care ofiţerul de securitate Andreev şi doctoriţa Mariţkaia încearcă să oprească transformarea Leningradului într-un oraş mort de către trupele hitleriste.

* La Cinema Elvira Popescu, în cadrul unui medalion dedicat actriţei Ronit Elkabetz din Israel, de la ora 19:00 rulează drama „Ve’Lakhta Lehe Isha / Dilema lui Viviane Amsalem”, regizată de artistă împreună cu Shlomi Elkabetz. Într-o seară de miercuri, fraţii Vivianei se strâng laolaltă încercând să o convingă să nu divorţeze de soţul ei, care doreşte să păstreze vechile obiceiurile ale tradiţionalistei societăţi din Maroc, de unde au venit, însă ea îşi doreşte o nouă viaţă în modernul Israel.

* De la ora 20:30, la Grădina cu filme a Creart este proiectat filmul biografic „Jackie”, în regia lui Pablo Larraín, ce urmăreşte drama Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea preşedintelui John F. Kennedy din 1963, în Dallas. Pe lângă Natalie Portman care interpretează rolul titular, din distribuţie mai fac parte: Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt.

* Tot de la ora 20:30, Caravana Metropolis prezintă pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul programului „Cinema în aer liber”, drama „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki” realizată de Juho Kuosmanen şi distinsă cu premiul secţiunii „Un Certain Regard” a Festivalului de la Cannes, avându-i în rolurile principale pe Jarkko Lahti şi Oona Airola.

* În cadrul celei de-a treia ediţii a Bucharest International Dance Film Festival, este organizată pentru prima dată o secţiune competiţională dedicată exclusiv filmelor de dans româneşti ce rulează astăzi, de la ora 21:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Până la ora proiecţiilor, în aceeaşi locaţie mai au loc: de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei personale „No blood bank included” a artistului Alex Mirutziu, care susţine şi un performance intitulat „Dignity to the unsaid”, de la ora 21:00.

* În parcul Bazilescu, în cadrul programului „Vacanța de Vară cu EXCELSIOR”, astă-seară, de la ora 21:00, este proiectată comedia „D-ale carnavalului”, ecranizare după Caragiale regizată în 1958 de Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş, cu Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Ion Lucian, Vasilica Tastaman.

TEATRU

* Teatrul Excelsior deschide stagiunea cu o nouă versiune scenică a piesei „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, semnată de regizorul Vlad Cristache, care va avea prima reprezentaţie astăzi, de la ora 19:00.

* Teatrul de Artă Bucureşti prezintă, de la ora 19:15, la sediul din str. Sfântul Ştefan nr. 21, avanpremiera spectacolului „Constelaţii”, de Nick Payne, regizat de George Dogaru în care Ioana Barbu şi Marin Grigore interpretează un cuplu ce trece dincolo de continuum spaţiu/timp ca să exploreze posibilităţile infinite ale dragostei lor.

* La UNteatru, de la ora 19:00 începe adaptarea după Mircea Eliade „La ţigănci” realizată de Andrei şi Andreea Grosu, având în distribuţie pe: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet.

* La Godot Café-Teatru deseară au loc două spectacole:

– de la ora 19:00, „Declick” scris şi regizat de Alex Unguru având în distribuţie pe Antonia Ionescu şi Rareş Lucaci;

– de la ora 22:00, „Masculin/Feminin” comedie de Lia Bugnar jucată de Marius Manole,  Andrei Aradits / Anghel Damian, Theodora Stanciu, Laura Creţ.

* În Epic Bar, de la ora 19:30, în cadrul festivalului de lansare oficială a FF Theatre & Academy, este prezentat spectacolul-vedetă „Crezi c-or să ne bată”, precedat de un Cocktail de bun-venit, de la ora 18:30, şi urmat, de la ora 21:00, de o petrecere cu tematica Superstar.

* La Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român în a doua zi a Festivalului Naţional de Improvizaţie !MPRO Fest, astăzi au loc încă trei runde de improvizaţii astfel: de la ora 19:00, „În plină anchetă” cu Funkey; de la ora 20:00, „One shot” cu Backstage Boys; iar de la ora 21:00, „Străinul / Stuck in the middle” cu Freeze/ All In.

MUZICĂ

* Programul zilei la Festivalul Internaţional „George Enescu”.

˟ La Sala Radio, de la ora 13:00, în cadrul programului Muzica secolului XXI The Mercury Quartet, alcătuit din Vlad Maistorovici – vioară & violă, Antoine Françoise – pian & celestă, Harry Cameron-Penny – clarinet şi Colin Alexander – violoncel, interpretează lucrări de Thomas Adesea, Oliver Knussen, Diana Rotaru, Magnus Lindberg, Dan Dediu. De azi, până la finalul acestui Festival, în foaierul Sălii Radio poate fi vizionată expoziţia „Imaginary – prin ochii matematicii”, ce dezvăluie vizitatorilor legătura fascinantă dintre muzică şi matematică, cu ajutorul exponatelor bi- şi tri-dimensionale şi interactive.

˟ La Ateneul Român:

– de la ora 16:30, L’Arpeggiata Ensemble susţine un program de improvizaţii pe teme de Händel intitulat „Händel Goes Wild”. Solişti : Philippe Jaroussky (contratenor), Céline Scheen (soprană), Gianluigi Trovesi (clarinet) şi Christina Pluhar  (teorbă & dirijor).

– de la ora 22:30, concertul de la miezul nopţii dat de Les Musiciens Du Louvre, sub bagheta dirijorului Marc Minkowski, are în program opera „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart, iar ca solişti pe Ana Maria Labin (soprană), Serena Malfi (mezzosoprană), Robert Gleadow (bariton), Anicio Zorzi Giustiniani (tenor), Jean-Sébastien Bou (bariton) şi Giulia Semenzato (soprană).

˟ La Opera Naţională Bucureşti, de la ora 18:30 spectacolul „TragiComedy”, conceput de Gigi Căciuleanu şi dedicat memoriei marii balerine Maya Pliseţkaya. În distribuţie: Marco Corcella, Sergiu Dan, Cristian Gîdoi, Ada Gonzalez, Eliza Maxim, Alessia Montessardo, Lorena Negrea, Greta Niţă, Alexandre Plesis, Marcus Riley, Mihaela Soare, Valentin Stoica, Michelle Tirapelle, Oscar Ward.

˟ În Piaţa Festivalului, are loc un singur concert susţinut de la ora 20:00 de Filarmonica Sibiu dirijată de Cristian Lupeş. În program: Trei dansuri româneşti de T. Rogalski; Concertul pentru pian nr. 21 de W.A. Mozart – solist Antonio de Cristofano şi Suita nr. 1 pentru orchestră de Enescu.

˟ La Sala Palatului, de la ora 19:30 începe al doilea concert susţinut de Pittsburgh Symphony Orchestra dirijată de Manfred Honeck în cadrul secţiunii „Mari Orchestre ale lumii”. În program: Uvertura de concert pe teme în caracter popular românesc în La major de Enescu, Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor de A. Dvořák – solistă Anne-Sophie Mutter şi Simfonia I în Re major de G. Mahler.

* În acest week-end la Gara Regală Băneasa se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a evenimentului de world music „Balkanik Festival” ce cuprinde, pe lângă un târg meşteşugăresc, ateliere şi proiecţii de filme clasice, evident, şi concerte. În prima seară cântă:

– de la ora 18:00, Taraful de la Mârşa;

– de la ora 19:30, Dikanda din oraşul Szeczin, Polonia;

– de la ora 21:30, Yallah Bye: Jawhar feat. Mitsoura (Tunisia şi Ungaria).

Programul complet de concerte îl găsiţi aici ; iar Informaţii despre artişti aici

* Tot în acest sfârşit de săptămână la Quantic Club are loc festivalul Something For The Core VI. În prima seară evoluează:

˟ pe scena din club: TBA (ora 18:15), Damage Case (ora 19:25), Walk the Abyss (ora 20:35), Breathelast (ora 22:00), Take No More (ora 23:15), Rock n Ghena (ora 00:00), Nevergoinghome (ora 00:45), Days Before Disappearance (ora 1:30);

˟ pe scena în aer liber: Crossbone (ora 18:50), Las Poftas (ora 20:00), Negative Core RO / Defunct (ora 21:00).

Mai multe informaţii, inclusiv programul pentru întreg week-end-ul găsiţi aici.

* Alexandra Uşurelu susţine un concert în Parcul Alexandru Ioan Cuza de la ora 20:30.

* Nelu Vlad & formaţia Azur sunt invitaţi să cânte de la ora 21:45 pe scena Berăriei H.

* De la ora 22:00 Claudiu Mirea Trio susţine un concert în Hard Rock Cafe.

CARTE

* Muzeul Municipiului Bucureşti organizează evenimentul de lansare a volumului „Aman – pictorul. Repertoriul de pictură al Muzeului Theodor Aman” ce are loc de la ora 17:00, la Grand Hotel Continental. Activitatea artistului va fi prezentată de către autorul volumului, Greta Şuteu, muzeograf la Muzeul Theodor Aman, căreia i se va alătura, ca invitat special, Prof. Univ. Dr. Adrian – Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu”.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.