Trei români din Insulele Caraibe sunt dați dispăruți în urma uraganului Irma

Sursa foto: www.click.ro

Trei români sunt dați dispăruți în urma uraganului Irma, ce a lovit Caraibele.
Ministerul Afacerilor Externe a informat că a început, în regim de urgenţă, demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de uragan.

Sursa foto: www.jurnalul.ro

”MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.”, precizează MAE.

Uraganul Irma a facut deja 8 victime.

Insulele din Marea Caraibelor au fost afectate de uragan, încadrat în categoria 5. Acesta a generat ploi torenţiale şi inundaţii în cele mai populare destinaţii turistice, au anunţat autorităţile locale, potrivit The Associated Press.

Vântul a avut o viteză de 300 de kilometri pe oră și a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.