Filme de excepție la BIDFF!

Sursa foto: www.raftulcufilme.ro

Festivalul Internațional al Filmului de Dans îi așteaptă pe bucureșteni, începând de astăzi, la un adevărat maraton cinematografic. Acesta dorește să fie o ediție în care se trasează o punte între un trecut incert și un viitor probabil.

The Age of the Strange este conceptul sub care festivalul a adunat o serie de evenimente care propun o întoarcere la starea de natural, căutând modalități de expunere “tehno-suprarealiste”.

Participanții vor putea viziona 35 de pelicule din 15 țări inclusiv România, la Centrul Național al Dansului și Muzeul Național de Artă Contemporană. Dintre acestea, 20 se află în competiția internațională, 7 în competiția românească și 8 în seria Midnight Specials.

Sursa foto: www.bidff.ro

Festivalul începe într-o notă energică cu ”La Danseuse”, o peliculă premiată la Cannes. Filmul spune povestea lui Loïe Fuller, o pionieră a dansului modern și cunoscută pentru spectacolele sale de cabaret și sursa de inspirație a pictorului Toulouse-Lautrec.

”Anul acesta dezvăluim personalități artistice puternice, ale căror operă și viață orbitează în jurul unor propuneri care implică un grad mare de risc. Lungmetrajul ”La Danseuse”ne aduce aminte de un trecut în care experimentul artistic însemna sacrificiu personal. În documentarul ”WIM” descoperim pasiunea și perseverența lui Wim Vandekeybus, coregraful care a pus bazele uneia dintre cele mai iubite companii de dans din Europa-Ultima Vez. Alex Mirutziu expune dimensiunile incerte care coagulează sensul și jonglează cu raportul dintre spus și nespus. Compania Sharon Fridman ne ghidează într-o călătorie a supraviețuirii și eliberării prin dans”, a comunicat Simona Deaconescu, organizatoarea festivalului International al Filmului de Dans.

Festivalul se va încheia duminică.

Programul festivalului:

Sursa foto: www.bidff.ro

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.