Festivalul International „George Enescu”. Programul zilei – 7 septembrie

Astăzi, în cea de a șasea zi a Festivalului Internațional ”George Enescu”, puteți asculta la Ateneul Român un concert susținut de Orchestra Filarmonicii Cehe, condusă de dirijorul Cristian Măcelaru. Solist va fi violonistul Nikolaj Znaider, care va interpreta Concertul în Re major op.77 de Brahms. Programul va fi completat de Simfonia nr. 4 de Bohuslav Martinu. Concertul începe la ora 17.00 și va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

De la ora 19.30, la Sala Palatului, în seria ”Mari Orchestre ale Lumii”, vor cânta muzicienii ce formează Orchestra Simfonică din Pittsburgh. La pupitrul dirijoral se va afla Manfred Honeck, iar solist va fi baritonul Matthias Goerne. În program: Fantezie din opera ”Rusalka” de Dvorak, 7 lieduri din ciclul „Cornul fermecat al băiatului” de Mahler și Simfonia a VI-a ”Patetica” de Ceaikovski.

Ziua se încheie la Ateneu în notă barocă, printr-un concert susținut de violonistul Giuliano Carmignola și ansamblul ”Concerto Koln”. În program, opusuri de Bach, Vivaldi, Charles Avison și Felice Dall’Abaco. Concertul va putea fi ascultat în transmisiune directă la Radio România Muzical și Radio România Cultural începând cu ora 22.30.

În Piața Festivalului veți putea urmări, începând cu ora 19.30, recitaluri susținute de Ludens Piano Trio, Maxim Quartet, Bucharest Baroque Ensemble și, de la ora 21.00, Ansamblul Violoncellissimo, grup condus de Marin Cazacu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.