Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 septembrie

CINEMA

* De azi până Duminică 10 septembrie se desfăşoară cea de-a III–a ediţie a Bucharest International Dance Film Festival, ce are anul acesta tema „The Age of the Strange” şi îşi propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalităţi de expunere „tehno-surealiste”, îmbrăţişând contradicţia şi fragilitatea. Prima zi a festivalului are în program:

– de la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu, gala de deschidere ce cuprinde proiecţia lungmetrajului de ficţiune „La Danseuse / Dansatoarea”, dramă biografică şi muzicală realizată de Stéphanie di Giusto, ce spune povestea lui Loïe Fuller, o răsfăţată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergere (Paris) de la începutul secolului al XX-lea interpretată de Soko;

– de la ora 22:00, la Deschis Gastrobar începe programul Midnight Special, o proiecţie cu cele mai bune scurtmetraje prezentate la festivalurile similare din San Francisco (SUA), Berlin, Spania, Chile.

* La CinemaPRO, în cadrul Festivalului Ambasadelor, azi mai sunt proiectate:

– de la ora 16:00, „Sueños de sal”, documentar spaniol de Alfredo Navarro, câştigător al mai multor premii;

– de la ora 17:00, „Martha & Niki”, documentar suedez de Tora Mårtens despre primele două femei care au devenit campioane în lume la Hip Hop în cadrul celei mai mari competiţii de Street Dance, „Juste Debout” din Paris;

– de la ora 19:00, „Visul Fluturelui”, dramă biografică, istorică şi romantică realizată de turcul Yilmaz Erdogan.

* La Spaţiul Public European se reia programul „Joia de film”, luna aceasta acolo fiind proiectate filme propuse de KineDok powered by One World România. Astă-seară, de la ora 19:00 puteţi viziona „Unchiul Tony, 3 proşti şi serviciile secrete”, documentar plin de pasiune realizat de Mina Mileva şi Vesela Kazakova, foarte apreciat şi care a stârnit controverse în Bulgaria, ce spune o poveste a controlului de stat şi a corupţiei din era comunistă în celebrul studio de animaţie de la Sofia, o poveste relevantă pe scară largă pentru lumea colaborărilor creative şi pentru recunoaşterea meritelor.

* În cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart sunt proiectate, de la ora 20:30, scurtmetraje româneşti de la NexT Film Festival.

* Tot de la ora 20:30, Caravana Metropolis prezintă pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul programului „Cinema în aer liber”, drama „Tata în călătorie de serviciu”, realizată în 1985 de Emir Kusturica şi câştigătoare a premiului Palme d’or la Cannes, ce spune povestea lui Malik, un băiat al cărui tată este trimis la muncă forţată, fiind suspectat că ar lucra pentru Cominform-ul sovietic, dar despre care el crede că e plecat într-o „călătorie de afaceri”.

TEATRU

* Teatrul Dramaturgilor Români vă aşteaptă la spectacolul „Exerciţiu de echilibru” regizat de Carmen Dominte, ce are loc de la ora 19:00, în spaţiul dedicat dramaturgiei din mansarda Muzeului Naţional al Literaturii Române.

* La Godot Café-Teatru, de la ora 20:00 începe o reprezentaţie cu piesa „Secretul fericirii” scrisă de Alexandru Popa şi regizată de Vlad Zamfirescu, care şi joacă în ea alături de Irina Velcescu şi Dan Bordeianu.

* Tot de la ora 20:00, la UNteatru îl puteţi vedea pe Lari Giorgescu în one-man-show-ul „Eine Kleine Nachtmusik” de Gigi Căciuleanu, ce conţine şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W.A. Mozart.

* Teatrul Roşu prezintă, de la aceeaşi oră 20:00, în Club The Hub, comedia „Feisbuc” regizată de Alexandru Jitea şi jucată de: Ioana Calotă, Laura Anghel, Oana Gabriela Drăghici/ Mirela Jienescu şi Ana Maria Bălescu.

* În Epic Bar, de la ora 20:00, în cadrul festivalului de lansare oficială a FF Theatre & Academy, începe comedia romantică „Cum se duce totul dracu”, cu Ioana Chelmuş şi Florin Frăţilă. Spectacolul este precedat de un workshop susţinut de Ioana Chelmuş începând cu ora 18:00.

MUZICĂ

Programul zilei la Festivalul Internaţional „George Enescu”.

La Ateneul Român:

– de la ora 17:00, Czech Philharmonic Orchestra susţine al doilea concert al său din secţiunea „Recitaluri şi concerte camerale” sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru şi având în program Concertul pentru vioară în Re major op. 77 de J. Brahms – Solist Nikolaj Znaider şi Simfonia a IV-a de B. Martinů;

– de la ora 22:30, orchestra Concerto Köln, avându-l ca solist şi dirijor pe Giuliano Carmignola, interpretează: Concertul nr. 1 în re minor op. 2 din ciclul „Concerti à quatro da chiesa” de Dall’Abaco; Concertul nr. 6 în Re major din ciclul „12 Concerte în şapte părţi”, de Avison după „Cembalosonaten” de Domenico Scarlatti; Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor de J.S. Bach – având drept co-solist pe concertmaistru Mayumi Hirasaki şi Suita de concerte „Anotimpurile” de Vivaldi.

În Piaţa Festivalului:

– de la ora 19:30, Ludens Piano Trio, format din Iulian Ochescu – pian, Ella Bokor – violoncel şi Rafael Butaru – vioară, interpretează: Trio în Do de Cassadó, Elegie de Suk şi „Salut d’amour” de Elgar;

– de la ora 20:00, Maxim Quartet, alcătuit din Horia Maxim – pian, Mihaela Anica – flaut, Fernando Mihalache – acordeon şi Săndel Smărăndescu – contrabas, cântă lucrări de Fauré, Doga, Dediu, Stravinsky, Olah, P. Constantinescu;

– de la ora 20:30, Bucharest Baroque Ensemble, susţine un concert având ca solist pe S. Cârstea iar în program: Concerto grosso nr. 3 în F major de Scarlatti, Concerto în Re major de Friedrich Fasch; L’incoronazione di Dario de Vivaldi şi Suite în Re major de F. Händel.

La Sala Palatului, de la ora 19:30 începe primul concert susţinut de Pittsburgh Symphony Orchestra dirijată de Manfred Honeck în cadrul secţiunii „Mari Orchestre ale lumii”. În program: Fantezie pe teme din opera „Rusalka” de Dvořák într-un aranjament de Manfred Honeck/Thomas Ille; 7 lieduri din ciclul „Des Knaben Wunderhorn / Cornul fermecat al băiatului” – solist Matthias Goerne (bariton); şi Simfonia a VI-a în si minor, „Patetica” de Ceaikovski.

* Iulia Dumitrache lansează, de la ora 19:00 în True Club, single-ul „Iubeşte-mă” şi videoclipul acestei piese, într-un concert pe care-l susţine alături de Florin Ristei (FreeStay) şi Ami. Seara continuă cu Santha Eduard & True Band.

* Ambra vă invită în grădina Joie de Vivre să împărtăşiţi, de la ora 19:30, clipe divine în acorduri de chitară portugheză.

* Timpuri Noi susţine un concert în Hard Rock Cafe, începând de la ora 21:30.

* „I’ve got the world on a string” se intitulează concertul dat de Maximilian Muntean în Ceainăria GreenTea.

FESTIVALURI

* De astăzi până Duminică 10 septembrie se desfăşoară cea de-a treia ediţie a „Festivalului Ambasadelor” organizată de Asociaţia ESCU, având ca temă în acest an conceptul de „ONE World” şi la care Bucureşti FM este partener media. Grand Hotel du Boulevard găzduite expoziţiile de artă etnografică şi conferinţele inspiraţionale; la Cinema PRO sunt proiectate filme artistice şi documentare recente din peste 15 ţări, iar în Parcul Titan, au loc World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music şi dansuri din toate colţurile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii şi workshop-uri multiculturale şi degustări de preparate culinare din peste 10 bucătării tradiţionale. Vor avea loc spectacole de muzică şi dans cu influenţe din ţări precum India, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Armenia, China şi România. Festivalul va cuprinde, ca prim element de noutate, o expoziţie centrală comună, care va reuni ideea de „Costumele lumii – meşteşugul care leagă civilizaţiile”, prin participarea a peste 40 de ţări expozante.

Programul complet al Festivalului Ambasadelor îl găsiţi aici.

* Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român găzduieşte, de azi până pe 11 septembrie, cea de-a V-a ediţie a !MPRO Fest, Festivalul Naţional de Improvizaţie – Poveşti cu noi. Astăzi au loc trei runde de improvizaţii astfel: de la ora 19:00, Monotrei. Etaju’ 13; de la ora 20:00, The End. ImproVice; de la ora 21:00, Fetish / Road trip. Recul.

Programul detaliat al !MPRO Fest îl găsiţi aici.

* În perioada 7 – 10 septembrie, la Romexpo are loc cea de-a II-a ediţie a Bucharest Street Food CARNIVAL, cel mai mare eveniment de food din Europa de Est, ce reuneşte aproape 100 de comercianţi de mâncare. În prima zi a acestui festival se desfăşoară şi cel muzical intitulat FUNK ROCK HOTEL ce are în program mai multe concerte, de la ora 16:00 succedându-se pe scenă: Subcarpaţi, 4G Macanache, Cred că sunt extraterestru, TKE, Les elephants bizarres, DJ EKO şi VJ Dan Basu.

Ce artişti vor evolua zilele viitoare la Bucharest Street Food CARNIVAL aflaţi de aici.

CARTE

La librăria Mihai Eminescu, de la ora 18:00 are loc lansarea romanului „Celeste-Planeta Purgatoriului” de Lucian Ciuchiţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.