Wonder Woman – Nu numai lupta o face eroină

Filmul de aventuri cu multe elemente de fantastic „Wonder Woman” este primul blockbuster din seria numită Univers Extins DC Comics ce are protagonistă o super-eroină. Că e o reuşită o dovedeşte faptul că rulează încă la cinematografe de mall, la trei luni de la lansare. Personajului titular i-a trebuit un lung parcurs până să ajungă ceea ce este în interpretarea de acum a actriţei Gal Gadot, foarte convingătoare în scenele de acţiune, conferindu-i însă şi o anumită vulnerabilitate şi o sensibilitate exprimată în replica sa: „Cred în dragoste”. Întrucât, aşa cum stă bine unui astfel de film, acţiunea este dublată şi de o poveste de dragoste între Femeia Fantastică şi pilotul militar Steve Trevor, bine interpretat de arătosul Chris Pine.

Reuşita filmului se datorează atât scenariului bine scris de o echipă condusă de Allan Heinberg, cu elemente surpriză faţă de schema obişnuită a genului asigurând ceva prospeţime poveştii şi o doză de imprevizibil, cât mai ales alegerii regizoarei Patty Jenkins, care a realizat extraordinara dramă „Monster” în 2003. Ea imprimă acestui nou film al său note puternic feministe, dar echilibrate. O ajută faptul că acţiunea lui e plasată în timpul Primului Război Mondial, pe când femeile britanice nu prea aveau drepturi, nici măcar cel la vot. Wonder Woman este genul de femeie care îşi alege singură calea în viaţă şi întotdeauna îşi asumă responsabilitatea deciziilor sale, refuzând să fie doar un inutil accesoriu atrăgător şi urmărindu-şi ţelul suprem: să ucidă răzvrătitul zeu olimpian ce şi-a propus să nimicească omenirea, cel care este şi catalizatorul acestui război ce ucisese deja milioane de oameni.

Înainte să devină Wonder Woman, personajul jucat de atrăgătoarea Gal Gadot  era Diana, prinţesa din Amazonia, insula – paradis izolată de restul lumii pământene locuită numai de femei apărătoare ale omenirii de amintitul zeu, devenit şi duşmanul lor. Ea este antrenată pentru a fi invincibilă în luptă până când pilotul militar Steve se prăbuşeşte într-un golf al acestei insule şi o avertizează că Marele Război va zdruncina şi lumea lor. După o luptă în care, cu mari pierderi, înving trupele germane ce reuşiseră să străpungă izolarea insulei, Diana renunţă la liniştea căminului său, convinsă că poate opri nu numai conflagraţia aceasta, ci şi să împiedice oricare alt viitor război. Alături de ea se află Steve, secretara acestuia şi încă două personaje destul de dubioase.

Cu efecte vizuale impresionante, imagine, coloană sonoră, costume şi decoruri pe măsură, filmul „Wonder Woman” are şi multe personaje secundare bine jucate de actorii distribuiţi în ele. Amintim pe Maru, alias dr. Poison, cercetătoare germană specializată în compunerea de otrăvuri jucată de Elena Anaya şi total supusă comandantului ei potenţat de spiritul răului, Erich Ludendorff, interpretat de Danny Huston. Apoi pe anti-eroii asociaţi lui Steve: alcoolicul Charlie interpretat de Ewen Bremner şi  Sameer amerindianul hoţ jucat de Saïd Taghmaoui. Precum şi pe Sir Patrick, jucat de David Thewlis, cel ce finanţează acţiunile anti-război ale protagonistei şi grupului lui Steve, deşi … veţi descoperi o relaţie a sa cu zeul distrugător al omenirii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.