Un altfel de eveniment în București: Festivalul Ambasadelor

Sursa foto: www.blogunteer.ro

Festivalul Ambasadelor, cel mai mare eveniment multicultural din România, începe mâine în București.

În cadrul festivalului va avea loc o expoziție centrală, noutatea evenimentului, prin care vizitatorii vor ajunge în diferite colțuri ale lumii. Pe lângă aceasta, cei prezenți vor avea parte și de momente artistice, filme, ateliere, ceremonii, concerte, dansuri, dar și de degustări de produse tradiționale.

Sursa foto: www.noizz.ro

La acest eveniment sunt așteptate țări de pe tot globul, culturi și minorități de pe șase continente care vor prezenta publicului din România expoziții, spectacole, filme, ateliere, meșteșuguri, tradiții, ceremonii și obiceiuri de turism cultural și gastronomie din toate colțurile lumii.

Expoziția centrală va reuni ideea de “Costumele lumii- meșteșugul care leagă civilizațiile”. La această prezentare vor participa peste 40 de țări. Această expoziție va explora ce poate avea în comun IA românească, cu broderiile și împletiturile balcanice, cu fascinantul Hanbok-ul sud-coreean, cu Sari-ul indian puternic colorat, cu tunincile misterioase thawb și caftane din zona arabă, cu huipilul mexican, cu fustanella grecească și cu desenele geometrice de pe costumele din Angola.

Festivalul se află la a treia ediție și se desfășoară în perioada 7-10 septembrie. Tema din acest an este ONE World.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.