Problemă mare: Românii stau prost la capitolul igienă dentară!

Sursa foto: www.startsmile.ru

Sănătatea ar trebui să fie un element important în viața noastră, însă lucrul acesta nu se întâmplă.

Grija de care dantura noastră are nevoie este dată uitării din diferite motive, iar acest lucru reiese din studii.

Sursa foto: www.descopera.ro

30% dintre români și-au pierdut toţi dinţii naturali, de trei ori mai mult faţă de media europeană, de 10%, arată un studiu comparativ al Asociaţiei Dental Office Managers.

Cercetarea arată o preocupare tot mai mare a românilor faţă de tratamentele cu implanturi dentare, numărul celor care le accesează fiind de trei ori mai mare, în prezent, faţă de acum 5 ani.

Dacă în perioada 2008-2012, 31% din pacienții care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, în intervalul 2013-2017, 68% dintre pacienții care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat același tratament și au fost realizate 3.900 de astfel de proceduri.

În cadrul studiului au fost analizaţi 18.000 de pacienţi, bărbaţi și femei, care locuiesc în

Sursa foto: www.sorident.ro

mediul urban (în proporţie de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 şi 2013-2017 (sfârşitul lunii iulie).

Scopul studiului a fost acela de a măsura impactul numeroaselor campanii de informare și educare a populației cu privire la importanța alegerii tratamentelor cu implant dentar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.