Inedit: Noua aplicație de la ANM va schimba felul cum privim vremea!

Sursa foto: www.internship.gov.ro

De fiecare dată când pleci într-o vacanță te interesează cum o sa fie vremea. Dorești să ai timp frumos, dar aplicațiile pot greși.

Acum poți sta liniștit: starea vremii și avertizările meteo pot fi aflate, de astăzi, prin intermediul unei aplicații ce va fi lansată de Administrația Națională de Meteorologie.

Sursa foto: www.paginadetransilvania.ro

Oamenii vor avea, astfel, ocazia să afle în timp real starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului și a solului. De asemenea, se pot vedea rezerva de apă pentru culturile agricole. Utilizatorii aplicației vor putea vedea și avertizările imediate de vreme rea, dar și fenomenele de risc.

”Această aplicație se adresează tuturor categoriilor de utilizatori, conține date meteo și agrometeo specializate precum ar fi condițiile meteo pentru orice loc din România, prognoza meteo specializată pentru următoarele 24 de ore și 3 zile pentru orice locație din România. De asemenea, utilizatorii pot vedea temperatura aerului, a solului, minima și maxima zilei, cantitatea de precipitații, umiditatea aerului, presiunea atmosferică, viteza maximă a vântului și rezerva de apă din sol pentru cultura de grâu și porumb. Advertizările imediate de vreme severă pot fi disponibile în timp real, iar fenomenele de risc pot fi gestionate cu această aplicație”, a declarat Gabriela Băncilă, șefa Centrului Național de Prognoză Meteo.

Sursa foto: www.ratel.kz

”Inovagria Meteo este o aplicaţie sigură și ușor de folosit pentru toate categoriile de utilizatori interesați de date precise despre vreme pentru orice loc din România. Datele vor fi furnizate de cea mai precisă și credibilă sursă din România, Administraţia Naţională de Meteorologie, iar informatizarea acestora este asigurată de Siveco România”, spun organizatorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.