Expozitie altfel: Cadourile primite de Todor Jivkov!

Sursa foto: www.puterea.ro

Obiecte din colecția de cadouri primite de fostul Preşedinte comunist bulgar Todor Jivkov de la personalităţi din diferite țări din lume vor fi prezentate în cadrul unei expoziții.

”Pe data de 7 septembrie, expoziția va fi deschisă în complexul muzeal din casa natală a lui Jivkov din oraşul Pravets”, informează Muzeul de Istorie din oraș.

Sursa foto: www.daciccool.ro

Vor putea fi văzute obiecte primite în dar de fostul conducător comunist, timp de peste trei decenii. Colecţia cuprinde picturi, suveniruri, statuete, măști, obiecte de artă și meserii tradiționale, machete ale unor valori culturale celebre, copii după obiecte antice ale popoarelor din Africa, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat, Europa, Australia, SUA, America Latină.

Aceste obiecte au fost dăruite fostului lider comunist de către oaspeţi străini și sunt realizate din cristal, fildeș, porțelan, fier, cupru, argint, aur, lemn, piele, copii după unicate, încrustate cu pietre prețioase, care poartă semnele identității naționale și culturale ale fiecărei națiuni.

Multe dintre exponatele prezentate în colecție au calitatea de opere de artă și sunt unicate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.