Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 6 septembrie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, în cadrul unui medalion dedicat actriţei israeliene Ronit Elkabetz, de la ora 19:00 rulează „The Band’s Visit / Vine Fanfara”, o comedie inteligentă de Eran Kolirin care a câştigat premiile FIPRESCI şi Un Certain Regard-Coup de Coeur al juriului la Cannes, spunând povestea orchestrei militare egiptene ce vine în Israel pentru a da un concert la inaugurarea unui centru de cultură arabă, dar încurcă autobuzele şi nimereşte într-un orăşel din deşert locuit numai de evrei.

* În cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart sunt proiectate, de la ora 20:30, scurtmetraje de la NexT Film Festival. După proiecţie, membri ai echipelor filmelor vor fi prezenţi pentru o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* Tot de la ora 20:30, Caravana Metropolis prezintă pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul programului „Cinema în aer liber”, drama „Ana, mon amour” realizată de Călin Peter Netzer, cu Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti în rolurile principale, pentru al cărei montaj Dana Bunescu a fost distinsă cu premiul Ursul de Argint la Berlinale.

TEATRU

* De la ora 20:00, Godot Café-Teatru prezintă „Carpathian Garden”, un „act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase interpretate de Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor.

* Tot de la ora 20:00, UNteatru vă propune spectacolul „Hamlet”, după celebra piesă a lui Shakespeare, de şi cu: Alina Berzunţeanu, Richard Bovnoczki şi Peter Kerek.

* În Epic Bar, de la ora 21:00, în cadrul festivalului de lansare oficială a FF Theatre & Academy, începe „My Black Love”, o comedie cu-n strop de cabaret.

MUZICĂ

* Programul Festivalului Internaţional „George Enescu” de astăzi.

# La Ateneul Român, de la ora 17:00 Czech Philharmonic Orchestra susţine primul concert al său din secţiunea „Recitaluri şi concerte camerale” sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru şi având în program: Suita nr. 3 în op. 27, „Săteasca” de George Enescu; Concertul nr. 1 op. 107 în Mi bemol major pentru violoncel şi orchestră de Dmitri Şostakovici – solist Valentin Răduţiu; Simfonia a VIII-a în Sol major op. 88 de Antonin Dvořák.

# În Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Enescu, tot de la ora 17:00, Cvartetul Gaudeamus dă un concert în cadrul secţiunii „Muzica secolului XXI”. În program: Cvartetul de coarde nr. 1 de Anatol Vieru; Cvartetul de coarde nr.2 de Miriam Marbé şi „Prin sunetele florilor albe” de Ulpiu Vlad.

# În Piaţa Festivalului:

– de la ora 19:30, Ansamblul Musica Viva, format de Andreea Butnaru – pian şi Florin Mitrea – violoncel, interpretează Şase cântece spaniole pentru violoncel şi pian de Manuel de Falla, Oblivion de Astor Piazzola şi Dansurile româneşti pentru violoncel şi pian de Béla Bartók;

– de la ora 20:00, duo La vida loca, compus din Matei Ioachimescu – flaut şi Alfredo Ovalles – pian, cântă piese de P. García, E. Plaza, A. Guanipa, O. Volcán, A. Freites, C. Bonett, E. Serrano, M. Briceño şi alţi compozitori;

– de la ora 20:30 începe recitalul susţinut de Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder, Omar Massa – bandoneon şi Sînziana Mircea – pian, care interpretează lucrări de E. Granados, M. de Falla, F. Kreisler, I. Albéniz, P. de Sarasate şi A. Piazzolla.

# La Sala Palatului, de la ora 20:00 începe concertul dirijat de Domingo Hindoyan, susţinut de Orchestra Română de Tineret, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu”. În program două lucrări de Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 1 în Do major pentru pian şi orchestră op. 15 – solist Sergio Tiempo şi celebra Simfonie a IX-a în re minor op. 125, soliştii fiind Anna Samuil (soprană), Roxana Constantinescu (mezzosoprană), Stefan Vinke (tenor) şi Daniel Boaz (bariton).

* Ambra cântă fado, de la ora 19:30, la Ceainăria GreenTea.

* Şi în această miercuri, pe terasa Berăriei H răsună muzica românească interpretată de Joy Band, de pe la ora 20:00.

* Delia susţine un concert în Hard Rock Cafe începând de la ora 21:30.

* De la ora 22:00 The Motans dă concert în The Vintage Pub.

DANS

Programul zilei în cadrul Săptămânii Tangoului Argentinian, organizată de Asociaţia pentru Cultură şi Tango la Bucureşti Mall:

– de la ora 19:00, recital susţinut de Mariano Castro, Cvartetul Passione şi trupa Barbarossa, pe muzica cărora dansează 3 cupluri;

– de la ora 20:00, seară de tango Argentinian dedicată publicului şi comunităţii de tango din România.

EXPOZIŢII

* La Sala Foyer „Henri H. Stahl” a Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, de la ora 16:30 are loc vernisajul expoziţiei de icoane „Dumnezeu ne-a dăruit pe Maria!”, însoţit de un spectacol de muzică şi poezie dedicat Sărbătorii Naşterii Maicii Domnului susţinut de solista Ioana Marin, soprana Cleopatra David şi poeta Daniela Micu. În deschidere va vorbi academicianul Elena Solunca. Evenimentul este dedicat Anului omagial al iconarilor şi apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului. Expoziţia este deschisă până pe 8 octombrie.

* Vernisajul expoziţiei de pictură Gabriela Ricşan „Chipuri în lumină şi culoare” are loc, de la ora 18:00, la sala de conferinţe a Muzeului Nicolae Minovici, din strada Nicolae Minovici nr. 1, unde poate fi vizionată până pe 1 octombrie. În deschidere va conferenţia Dr. Marius Tiţa, critic de artă, vernisajul fiind urmat de recitalul pianistei Ioana Andrei.

* Tot de la ora 18:00, la Galeria Rotenberg – Uzunov, din Str. Constantin Esarcu nr. 1, este vernisată expoziţia de pictură „Preludiu Kitschpunk 69” semnată de İİOANA.

CARTE

* La Nusco Office Center, de pe Calea Floreasca nr. 133-137, de la ora 18:00 are loc lansarea volumului „Minte-mă acum”, o carte despre aplicaţiile practice ale analizei comportamentale şi despre diversele piste care pot să apară, în derularea unei anchete poliţieneşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.