Atentie mare! Utilizarea tabletelor duce la autism la copii!

Sursa foto: www.suntmamica.ro

Medicii au identificat în ultimii ani o nouă formă de autism, extrem de periculoasă. Este vorba despre autismul virtual.

Conform specialiștilor, afecţiunea apare la copiii care s-au expus, în medie, peste 4 ore în mediul virtual: televizor, calculator sau telefon mobil.

Sursa foto: www.descopera.ro

Prea mult timp petrecut în faţa unui ecran poate produce întârzieri în dezvoltarea psihomotrică, dezvoltarea limbajului, tulburări de comportament, sau chiar autism clasic.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra acestui fenomen tot mai întâlnit. Este motivul pentru care în ţara noastră s-a lansat campania „Stop Autismul Vizual! Sănătatea copilului tău contează! Oferă-i timp de calitate!”

Virgiliu Gheorghe: ”Până în doi ani copilul nu trebuie să interacţioneze cu această medie, după doi ani maxim jumătate de oră pe zi, pe urmă se creşte la o oră jumătate, două, însă este bine ca timpul petrecut de copil în faţa televizorului să fie împreună cu părintele, pentru a vedea la ce este expus. Desenele animate sunt cele mai agresive programe din toate programele de televiziune. Este vorba de natura stimulilor. Sunt aproape 20-30 de schimbări bruşte de agresiuni pe minut, suficient să ţină creierul copilului conectat, hipnotic la ecran, suficient să producă leziuni sau să inhibe dezvoltarea”, explică bio-eticianul Virgiliu Gheorghe.

El mai spune că intervenţia într-o fază precoce poate diminua însă efectele negative şi ajută la recuperare în maximum 18 luni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.