Alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate!

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 afirmă în raportul său că Guvernul Boc și Administrația de la Cotroceni ar fi întreprins acțiuni concrete pentru fraudarea scrutinului în avantajul lui Traian Băsescu.

Potrivit raportului, acţiunile celor două instituţii au fost premeditate şi perfect sincronizate, dovedind astfel că făceau parte dintr-un plan amplu şi bine pus la punct.

Printre acuzațiile aduse Guvernului Boc se numără convocarea unei ședințe pentru schimbarea din funcție a unor șefi din instituții, inclusiv a ministrului de Interne, social-democratul Dan Nica, înainte de alegerile prezidențiale din 2009.

Comisia de anchetă a constatat și mai multe posibile infracțiuni cum ar fi constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals sau abuz în serviciu.

Amploarea acţiunilor a fost de natură de a schimba rezultatul alegerilor în favoarea lui Traian Băsescu, în contextul în care între cei doi candidaţi diferenţa de voturi a fost sub 1 la sută, mai precis 0,69 de procente.

Ca urmare a refuzului unor persoane de a răspunde invitației la audieri, raportul nu poate fi însă unul complet – a precizat președintele Comisiei de anchetă, deputatul PSD, Oana Florea.

De cealaltă parte, liberalii au refuzat să semneze raportul. Ei contestă concluziile prezentate și reclamă faptul că nu au avut timpul necesar pentru a studia documentul.

Raporul Comisiei de anchetă va ajunge în plenul reunit al Parlamentului pentru dezbatere și adoptare, urmând să fie trimis instituțiilor care au competențe legale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.