O nouă campanie antidrog

Sursa foto: www.observator.ro

Agenţia Naţională Antidrog a lansat astăzi o nouă campanie de prevenire a consumului de canabis. Sub genericul „Pot altfel”, până în iulie 2018 se vor desfăşura o serie de acţiuni de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei, în special a elevilor şi studenţilor, asupra efectelor dăunătoare ale acestei substanţe.

Campania este fundamentată pe Studiul național în populația generală privind consumul de tutun, alcool și droguri, corelativ cu Studiul în populația școlarizată cu vârsta de 16 ani. Conform acestor studii, la nivel național se înregistrează o creștere a consumului de canabis.

Campania este mai mult decât binevenită cu cât recent s-a descoperit că, într-un liceu de elită din Brăila, câţiva elevi au consumat marijuana, achiziționată de la o reţea din Galaţi. Procurorii DIICOT Galaţi au destructurat în acest caz o reţea de dealeri şi consumatori de droguri de mare risc, trimiţând în judecată 47 de inculpaţi, printre care şi brăileni.

Campania se încheie pe data de 31 iulie 2018.

Potrivit ultimului Raport european privind drogurile, peste 87 de milioane de europeni au încercat canabisul într-un moment din viaţa lor, dintre care aproximativ 17 milioane sunt tineri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.