Mahmureala, motiv pentru zile libere într-o companie din Marea Britanie

Angajații companiei britanice Dice pot în mod legal să petreacă mai multe zile în pat, dacă au abuzat de alcool cu o seară înainte, fără a fi necesar să simuleze o intoxicație alimentară, dureri de gât sau febră.

Cei care lucrează în această firmă, care se ocupă cu organizarea de evenimente muzicale și rezervarea de bilete pentru concerte, pot să-și sune pur și simplu șeful și să-i spună că au avut o noapte foarte veselă, însă au depășit măsura în ceea ce privește alcoolul. Angajaţii nici măcar nu trebuie să facă efortul de a vorbi, dacă nu se simt în stare, fiind suficient doar să trimită un mesaj cu câteva emoticoane – „muzică, bere și bolnav”. Acest mesaj le scuză absența pentru toată ziua.

Sursa foto: www.a1.ro

„Hangover Days” (Zile de Mahmureală), astfel a numit compania respectivă cele patru zile de concediu, pe care angajații să le poată utiliza în orice moment. Singura condiție este ca noaptea de petrecere să aibă legătură cu sarcinile de serviciu, nu doar cu câteva băuturi în plus, pentru propria plăcere.

Afacerile companiei presupun ca angajații să petreacă din când în când noaptea într-un bar.

„Toți angajații noștri trăiesc pentru muzică, iar unele dintre cele mai bune afaceri din această industrie se încheie după un concert. În echipă, avem încredere unul în altul și în calitate de șef doresc ca ei să fie sinceri cu mine atunci când şi-au petrecut noaptea ascultând muzică live”, a explicat directorul executiv al companiei Dice, Phil Hutcheon.

Astfel, angajații firmei își pot permite cu lejeritate să stea până târziu la birou (sau mai degrabă, în afara acestuia).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.