Festivalul „George Enescu” continuă la București

Sursa Foto: festivalenescu.ro

Iubitorii de muzică clasică sunt aşteptaţi şi astăzi la Festivalul George Enescu – eveniment la care Radio România este co-producător.

De la ora 17, în seria Recitaluri și concerte camerale”, la Ateneul Român va concerta ansamblul London Philharmonic Players. Artiștii propun două Octete celebre, semnate de Felix Mendelssohn și George Enescu. Evenimentul va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Tot în transmisiune directă, pe cele două posturi Radio România, puteți asculta de la ora 20, concertul de la Sala Mare a Palatului, susținut de Orchestra Națională a Rusiei, condusă de dirijorul Mihail Pletniov. Își dă concursul Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu. Solist al serii va fi pianistul Nikolai Lugansky, care va interpreta Concertul nr.3 de Serghei Prokofiev. Seara va fi completată de Poemul ”Isis” de George Enescu și de Simfonia a VI-a de de Serghei Prokofiev.

În Piața Festivalului, de la ora 19 și 30 de minute, veți putea asculta tineri muzicieni: ”4 Strings Quartet”, ”The Enescu Project” și Orchestra ”Symphactory’‘, dirijată de Bogdan Postolache, iar solistă va fi violonista Simina Croitoru. Ei vor interpreta opusuri de Britten, Boccherini și Vivaldi.
Accesul la toate concertele din cadrul Pieței Festivalului George Enescu este gratuit.

Tot în 4 septembrie, în Aula Palatului Cantacuzino se desfăşoară Simpozionul Internaţional „George Enescu”, între orele 11 şi 13. Printre vorbitori se numără Despina Petecel-Theodoru, Olguța Lupu, Ana Popescu von Bülow, James Savage-Hanford, Maria Hara, Cristina Andrei. Coordonatorul simpozionului este muzicologul Mihai Cosma.

La Muzeul George Enescu din capitală puteți vedea expoziția digitală „Enescu 360”, care permite vizitatorilor vizionarea muzeelor dedicate lui George Enescu din țară, cu ajutorul realității virtuale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.