Comunicarea cuantică sub apă a fost realizată!

Sursa foto: www.agora.md

Oamenii de știință chinezi au reușit să transmită informația între două particule inseparabile prin apa de mare. Acest tip de comunicare cuantică a fost realizată sub apă pentru prima dată.

Acest experiment s-a realizat prin transmiterea informației printr-un rezervor de apă de mare de 3,3 metri. Cercetătorii speră că această tehnică se poate realiza la aproximativ 900 de metrii prin apă.

„Oamenii au vorbit despre ideea comunicării cuantice subacvatice mai înainte, dar nu știu pe nimeni care a făcut un experiment similar”, a spus Thomas Jennewein de la Universitatea din Waterloo, Canada.

Sursa foto: www.descopera.ro

Cei din domeniul comunicării cuantice (teleportare cuantică) consideră acest lucru o mare realizare ce promite transmiterea mesajelor protejate de cei curioși, cu ajutorul legilor fizicii. Einstein a numit acest lucru, ideea inseparabilităţii cuantice, „sinistru la distanţă”.

Pe scurt, inseparabilitatea cuantică are loc când două particule devin neseparabil legate una de alta și orice se va întâmpla cu una se va reflecta și la cealaltă, indiferent cât de îndepărtate sunt una de alta. Astfel au avut loc „teleportarea” informației la distanțe mari.

New Scientist indică alte grupuri ce au calculat o limită de comunicare cuantică subacvatică de doar 120 metri.

„Din cauză că apa de ocean absoarbe lumina, extinderea acestui lucru este dificil de realizat”, a spus Jeffrey Uhlmann de la Universitatea din Missouri, Columbia, SUA.

Nu se știe când această cercetare se va termina, dar limitele au început să fie testate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.