Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 1 septembrie, şi nu numai

CINEMA

* ArCuB – Hanul Gabroveni găzduieşte retrospectiva ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ce a avut loc luna trecută la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Programul de azi cuprinde:

– de la ora 17:00, o primă grupare de scurtmetraje din secţiunea competiţională;

– de la ora 19:00, „Quality Time”, lungmetraj de Daan Bakker, ce a participat în competiţie;

– de la ora 21:00, „Las hijas de Abril / Fiica Apriliei”, dramă realizată de cineastul mexican Michel Franco, ce a câştigat anul acesta Premiul Juriului secţiunii Un Certain Regard la Cannes.

Programul complet al retrospectivei îl găsiţi aici.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 18:30 este proiectat documentarul „Aici… adică acolo” despre Ani şi Sandală, două fete din Maramureş care au crescut cu bunicii, întrucât părinţii lor sunt la muncă în Spania, ca atâţia alţi români. După proiecţie, regizoarea filmului, Laura Căpăţână Juller, şi monteurul Dana Bunescu participă la o discuţie cu publicul. Evenimentul însoţeşte expoziţia „Minunata lume nouă – case ale migranţilor români”, ce poate fi vizitată până pe 27 septembrie în sala Tancred Bănăţeanu.

* Cinema Elvira Popescu găzduieşte în acest sfârşit de săptămână retrospectiva ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film despre mediu şi oameni „Pelicam”, ce s-a desfăşurat în iunie la Tulcea. Astăzi, de la ora 20:30, rulează „Seminţe: Povestea nespusă”, documentar câştigător al premiului Fresh Perspectives, realizat de americanii Jon Betz şi Taggart Siegel care urmează pasionaţii de seminţe ce protejează moştenirea noastră alimentară de 12.000 de ani.

Programul complet al retrospectivei îl găsiţi aici.

* În acest week-end primele două episoade din mult-aşteptatul serial TV „Inhumans”, ce aduce pe ecrane cele mai noi personaje din Universul Marvel, pot fi urmărite în exclusivitate la Cinema City Cotroceni în formatul IMAX, în care au şi fost filmate. După ce Familia Regală a Inumanilor este afectată de o lovitură de stat militară, ei abia reuşesc să fugă în Hawaii, unde surprinzătoarele lor interacţiuni cu lumea luxuriantă şi umanitatea din jurul lor se dovedesc a fi salvatoare nu numai pentru ei, ci şi chiar pentru planeta Pământ. Cele două episoade sunt proiectate în fiecare seară la orele 20:40 şi 22:30.

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Cinema în aer liber”, pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează filmele:

– astăzi, „American Beauty”, tragi-comedie neagră regizată de Sam Mendes, ce prezintă povestea lui Lester Burnham (), un bărbat între două vârste interpretat de Kevin Spacey, care-şi dezvoltă o pasiune periculoasă şi nesănătoasă pentru o apetisantă adolescentă, cea mai bună prietenă a fiicei sale;

– mâine, „Vanilla Sky – Deschide ochii”, thriller romantic de Cameron Crowe, cu Tom Cruise, Cameron Diaz, Penélope Cruz;

– Duminică 3 septembrie, „La fille inconnue / Fata necunoscută” dramă realizată de fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne.

* În parcul Bazilescu, în cadrul programului „Vacanţa de Vară cu EXCELSIOR”:

– astă-seară, de la ora 21:00, este proiectată drama de aventuri şi istorică „Iancu Jianu, haiducul”, realizată de Dinu Cocea, cu Adrian Pintea în rolul titular;

– mâine, tot de la ora 21:00, rulează drama de aventuri şi istorică „Pintea” regizată de Mircea Moldovan, cu Florin Piersic în rolul acestui haiduc din Maramureş;

– Duminică 3 septembrie, de la aceeaşi oră, „Zestrea domniţei Ralu”, partea a doua a tripticului dedicat haiducului Şaptecai, regizată de Dinu Cocea şi având în distribuţie pe Florin Piersic, Marga Barbu, Toma Caragiu, Jean Constantin.

* Este ultimul week-end al programului „Cinema sub stele” din Parcul Drumul Taberei, unde puteţi viziona începând cu ora 21:00:

– astăzi, thrillerul „Fast & Furious 8” cu Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Charlize Theron;

– mâine, comedia „Central Intelligence / Agenţi aproape secreţi”, cu Kevin Hart şi Dwayne Johnson;

– Duminică 3 septembrie, comedia „Nouă vieţi”, cu Jennifer Garner şi Kevin Spacey.

TEATRU

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o premiera oficială a noii montări cu opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart realizată de regizorul Andrei Şerban. În distribuţie: Adrian Mărcan, Cătălin Ţoropoc, Cristina Maria Oltean, Simona Neagu, Tiberius Simu, Antoaneta Bucur, Iulian Sandu.

* Festivalul „Bucureştii lui Caragiale”, continuă în Parcul Cişmigiu şi în acest week-end, având în program şi spectacole. Astă-seară, pe scena mare, de la ora 21:00 Compania de teatru ţais a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca prezintă „Grand Hotel Caragiale”.

Programul complet al acestui festival îl găsiţi aici.

* Godot Café-Teatru vă propune astăzi, de la ora 19:00, spectacolul „Sub pragul de sus”, one-man-show de şi cu Răzvan Vasilescu bazat pe fascinantul text „Under the Lintel” al lui Glen Berger.

* Point Art Hub  deschide stagiunea 2017 cu spectacolul „P.A.R.T.Y.” de Tom Basden, în regia Ancăi Maria Colteanu. Este o comedie tip sitcom, despre nişte minţi înguste luându-se la trântă cu probleme mult prea mari pentru a le înţelege cu adevărat.

MUZICĂ

* În cadrul Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”, pe scena mică din Parcul Cişmigiu, de la ora 19:30 susţine un concert Adrian Naidin.

* Trupa de jazz manouche „Hot Club de Bucharest” dă concert, de la ora 20:00, la restaurantul Taverna.

* Cel mai gustos festival pe care l-a văzut Bucureştiul, „Zilele ustoroiului”, ce se desfăşoară în acest week-end la Berăria H, are în program şi concerte. Astfel, astă-seară, de la ora 20:00, şi Duminică 3 septembrie, de la ora 14:40, cântă Fanfara cu Chef de Viaţă; iar mâine, de la ora 20:00 dau concert Ovidiu Niculescu şi White Mahala.

* Smiley susţine un concert de la ora 20:30, la ParkLake, cu prilejul aniversării unui an de funcţionare a acestui mall.

* La Arenele Romane, deseară, de la ora 22:00 începe a 2-a ediţie a evenimentului „Amnesia Presents” în cadrul căruia evoluează: Joris Voor, Luca Agnelli, Mar-T, Negru şi Cosmin Horaţiu.

* Tot de la ora 22:00, trupa Amaro Del din Belgrad susţine un concert în Godot Café-Teatru.

* Andrei Ion interpretează, de la aceeaşi oră 22:00 piese rearanjate acustic pe terasa Hard Rock Cafe.

PERFORMANCE

„Între două pastile” se intitulează performance-ul multimedia despre depresie ce are loc, de la ora 20:30, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

EXPOZIŢIE

* De astăzi până pe 1 octombrie, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti este deschisă expoziţia „CineBucureşti.100 de ani de modernitate” – lectura modernităţii bucureştene prin prezentarea apariţiei şi devenirii sălilor de cinema. Expoziţia este parte a proiectului cultural omonim, iniţiat de Asociaţia Pro Cultura pentru o istorie a civilizaţiei universale şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.