Cele mai interesante evenimente de astăzi, 31 august, din Bucureşti

CINEMA

* În cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectată, de la ora 21:00, drama „Câini”, un fel de western ce se desfăşoară într-un sat izolat din Dobrogea, în apropierea graniţei cu Ucraina.

 În parcul Drumul Taberei, în cadrul programului „Cinema sub stele”, tot de la ora 21:00 rulează comedia dramatică „Hologramă pentru rege”, ce are la bază romanul cu acelaşi nume al lui Dave Eggers şi spune povestea unui decăzut şi disperat agent de vânzări american interpretat de Tom Hanks, care călătoreşte în Arabia Saudită ca să încheie un contract IT pentru un nou mall … construit în mijlocul deşertului.

* De la aceeaşi oră 21:00, Caravana Metrololis prezintă, pe Insula Artelor din Parcul Titan, drama „Vremea Ţiganilor” pentru care Emir Kusturica a câştigat premiul pentru cea mai bună regie la Cannes. Filmul spune povestea lui Perhan, fiul natural al unei ţigănci şi al unui soldat, care cade victimă a unei escrocherii şi ajunge în Italia unde fură şi face trafic de copii pentru Ahmed Zida. Reîntors în ţară, toate visele lui se spulberă.

* Tot de la ora 21:00 are loc ultima proiecţie din grădina Institutului Italian de Cultură a  programului cu intrare liberă „Cinema d’estate”. Vă puteţi amuza la comedia „Loro chi? Ei, cine?” de Francesco Micchichè e Fabio Bonifacci, cu Marco Giallini, Edoardo Leo, Catrinel Marlon, Lisa Bor.

TEATRU

* Pe lângă atelierul de creativitate de pictură tricouri, ce începe de la ora 18:30, şi  concertul susţinut de Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, de la ora 19:00 pe scena mică, Festivalul „Bucureştii lui Caragiale”, care se desfăşoară în Parcul Cişmigiu, mai are astă-seară în program spectacolul „Mofturile lui Nenea Iancu”, prezentat de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, de la ora 20:00, pe scena Mare.

* La ArCuB – Hanul Gabroveni este ultima zi a celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Programul ei cuprinde:

– de la ora 18:00, lansarea cărţii „Teatrul la persoana I” de Octavian Saiu, apărută la Editura Nemira, prilej cu care autorul va vorbi despre cele trei personalităţi pe care se bazează studiul său: Robert Lepage, Simon McBurney şi Pippo Delbono;

– de la ora 19:30, Gala Premiilor UNDERCLOUD, cu intrare liberă în limita locurilor disponibile;

– de la ora 20:30, spectacolul „Iulius Caesar. Fragmente.” conceput de regizorul Romeo Castellucci ca o recitire a lui Shakespeare prin care se vorbeşte tăios, dar în acelaşi timp voalat, despre pericolul dictaturilor / dictatorilor din prezent şi despre cea mai perfidă capcană în care putem cădea – cea a tăcerii în faţa pericolului; actorii Gianni Plazzi, Dalmazio Masini şi Sergio Scarlatella îl joacă în limba italiană, existând subtitrare în limba engleză.

* La Godot Café-Teatru, de la ora 20:00 vă puteţi amuza la piesa „Romantic Fools” de Rich Orloff, regizată de Toma Dănilă şi jucată de Florina Gleznea, Rolando Matsangos, Alexandru Conovaru, Andrei şi Andreea Mateiu.

* Teatrul Roşu prezintă, tot de la ora 20:00 în Club The Hub, „Soţ de vânzare” în regia lui Marius Gîlea care şi joacă alături de Ana Odagiu şi Maria Radu.

ALTE SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie cu noua montare a regizorului Andrei Şerban cu opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart. În distribuţie: Adrian Mărcan, Iustinian Zetea, Cristina Maria Oltean, Simona Neagu, Tiberius Simu, Antoaneta Bucur, Iulian Sandu.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită, de la ora 19.00, la spectacolul de poezie şi muzică, „Sunt suflet din sufletul neamului meu” (Blaga, Eminescu, Coşbuc), realizat de actorul Dorel Vişan şi de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la recitalul de lirică universală „Preludii inoportune”, susţinut, de la ora 20:30, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, de actorii Irina Movilă şi Marius Bodochi, acompaniaţi de saxofonistul Cristian Soleanu. Rezonanţele lirice şi comice se alternează atât muzical, cât şi prin versuri şi monoloage semnate de Blaga, Minulescu, Nichita Stănescu, Magda Isanos, Eminescu sau Shakespeare, cărora li se adaugă sonete comice de Vasile Alecsandri.

MUZICĂ

* Ultima seară, cea de astăzi, a Estivalului de Chitară 2017 se intitulează „LUNA DIN PALMĂ” şi a programat la UNteatru două recitaluri:

– de la ora 19:30,  unul de archlute susţinut de Duo Olivia Iancu şi Claudiu Lobonț;

– de la ora 21.00, cel de voce şi chitară dat de Maria Răducanu şi Maxim Belciug.

* Diana Tudor (voce) şi Alexandru Burcă (claviaturi) interpretează muzica boemei pariziene şi bucureştene de altădată, de la ora 19:30 în grădina GreenTea.

* Petre Ispirescu evoluează în Control Club, după miezul nopţii.

EXPOZIŢIE

* Expoziţia „Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918)” este vernisată la ora 18:00, la Palatul Suţu, sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti, unde poate fi vizitată până pe 29 octombrie.

FILATELIE

* De astăzi este disponibilă emisiunea de mărci poştale „Prinţesa Diana, In memoriam, 20 de ani”, în magazinele Romfilatelia, inclusiv în cel online: http://romfilatelia.ro/store/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.