Cele mai interesante evenimente de astăzi, 30 august, din Bucureşti

CINEMA

* În cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectată, de la ora 21:00, drama „Câini”, un fel de western a cărui acţiune se desfăşoară într-un sat izolat din Dobrogea, în apropierea graniţei cu Ucraina. După proiecţie, regizorul Bogdan Mirică şi actorii Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu poartă o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* Tot de la ora 21:00, în cadrul programului „Cinema sub stele”, în parcul Drumul Taberei rulează thriller-ul SF „Arrival / Primul Contact” regizat de Denis Villeneuve, cu: Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg, Forest Whitaker.

* De la aceeaşi oră 21:00, Caravana Metropolis prezintă, pe Insula Artelor din Parcul Titan, comedia dramatică „Toni Erdmann” de Maren Ade, cu Peter Simonischek şi Sandra Hüller, filmată în cea mai mare parte în România.

* KineDok prezintă, tot de la ora 21:00 în Manasia Hub, documentarul „Cinema, Mon Amour” de Alexandru Belc, ce prezintă povestea lui Victor Purice – manager şi cinefil împătimit, fost operator proiecţionist, şi a celor două angajate ale sale, Cornelia şi Lorena, în lupta acestora zilnică de a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ în viaţă.

TEATRU

* Pe lângă atelierul de creativitate de pictură pe sacoşe de pânză ce începe de la ora 17:00, Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” care se desfăşoară în Parcul Cişmigiu, are azi în program comedia „O noapte furtunoasă” prezentată de Teatrul Arte dell’Anima de la ora 20:00, pe scena Mare.

* Programul zilei la Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

# La ArCuB – Hanul Gabroveni:

– de la ora 18:00, „Babel”, spectacol de dans contemporan conceput de Arcadie Rusu, care şi dansează alături de Ioana Marchidan, Teodora Velescu, Diana Spiridon, Alex Călin şi Alin State;

– de la ora 19:00, „Frig” de Lars Noren, în regia lui Alexandru Bogdan şi având în distribuţie pe Liviu Pintileasa, Ionuţ Grama, Silviu Debu şi Andrei Seuşan;

– tot de la ora 19:00, „HA-E 4-2”, spectacol de dans contemporan conceput de Ido Tadmor şi interpretat împreună cu Daniel Abreu.

– de la ora 20:00, „A.A.A.”, o lecţie de gramatică inedită… a iubirii concepută de Chris Simion-Mercurian, interpretată de Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Bîrzanu, Carla Maria Teaha şi … Irina Margareta Nistor ca invitat special;

– de la ora 21:30 şi de la ora 23:00 au loc repetiţii generale deschise cu piesa „Crăciunul Preşedintelui”, în prezenţa extraordinară a autorului Pascal Bruckner, regizată de Chris Simion-Mercurian şi având în distribuţie pe Claudiu Bleonţ, Marian Râlea, Cristi Iacob, Vlad Logigan, Vlad Bîrzanu, Iulia Lazăr.

# La sala Gloria a Teatrului Metropolis din str. Bucovina, nr. 6, de la ora 19:00 începe o reprezentaţie cu piesa „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice” de Paul Zindel regizată de Mariana Cămărăşan, cu: Oana Pellea, Alexandrina Halic, Florina Gleznea, Cristina Casian.

* Florin Zamfirescu şi Tania Filip interpretează cele două personaje ale piesei „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman, de la ora 20:00 la Godot Café-Teatru.

MUZICĂ

* Maria Răducanu susţine un concert pe scena mică a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” din Parcul Cişmigiu, începând cu ora 18:00.

* „LUNĂ ÎMPREUNĂ” se intitulează seara de astăzi din cadrul Estivalului de Chitară 2017, ce se desfăşoară la UNteatru şi cuprinzând două recitaluri:

– de la ora 19:30, duo de chitare Mihai Cojocaru şi George Popescu;

– de la ora 21:00, nai şi chitară cu Mădălina Luca şi Radu Vâlcu.

* Ca în fiecare miercuri, pe terasa Berăriei H răsună muzica românească interpretată de Joy Band, de pe la ora 20:00.

EXPOZIŢIE

De la ora 18:00, la Galeria Căminul Artei din strada Biserica Enei nr. 16 este vernisată expoziţia de grup „Semn şi mesaj” organizată de Uniunea Artiştilor Plastici şi cuprinzând lucrări de pictură, grafică, sculptură, tapiserie şi scenografie.

CONFERINŢE

” Muzeul Naţional de Artă al României şi Fundaţia Ştefan Câlţia vă invită la prezentarea susţinută de la ora 18:00, la Muzeul Colecţiilor de Artă, de arhitecta Ioana Tudora, care va vorbi despre curtea bucureşteană şi despre modificările pe care aceasta le-a cunoscut sub influenţa modernităţii şi cea a transformărilor sociale ale oraşului, devenind dintr-un spaţiu al vieţii cotidiene unul de reprezentare, după părerea sa.

” De la ora 18:30 în Foaierul Operei Naționale București are loc conferinţa  „Mozart și Don Giovanni, azi”, susţinută de regizorul Andrei Şerban, urmată de un workshop, ce se bazează pe o discuție liberă despre tema operei „Don Giovanni” de W.A. Mozart ce va avea premiera noii montări – eveniment pe 31 august şi 1 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.