Atenție la gustările dulci!

Sursă foto: www.cesamancam.ro

După o zi obositoare, cei mai mulți oameni iau o gustare dulce pentru a se relaxa, însă oamenii de ştiinţă americani au descoperit că biscuiţii şi dulciurile ne pot afecta grav psihicul.

Acizii graşi trans, cunoscuți și sub denumirea de grăsimi trans,  se găsesc în produsele de panificaţie. Aceștia pot schimba modul în care ne controlăm emoțiile și cresc colesterolul în sânge, ceea ce poate provoca boli cardiovasculare.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din San Diego, cu participarea a 5.000 de persoane, a demonstrat că persoanele care consumă multe produse de panificaţie nu îşi conştientizează trăirile,fiind mai puțin capabile să-și judece și să-și controleze starea de spirit. Reducerea dulciurilor din alimentație îmbunătățește controlul emoțiilor.

Grăsimile artificiale trans sunt formate prin hidrogenarea uleiului, care le solidifică. Acestea pot fi folosite atât pentru prăjeli, cât și pentru alimente prelucrate. Ele sunt adăugate la prepararea biscuiților și dulciurilor deoarece le prelungesc durata de valabilitate.

 

 

Lasă un răspuns