Ziua Michael Jackson la București FM! Recorduri și controverse!

Michael Jackson, celebrul, controversatul și inconfundabilul rege al muzicii pop, s-a născut pe 29 august 1958 și astăzi ar fi împlinit 59 de ani. În ciuda faptului, că au trecut mai bine de șapte ani de la moartea lui, acesta continuă să atragă atenția publicațiilor din întreaga lume.

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness World, incluzând recordul pentru „Cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii American Music Awards, 12 premii World Music Awards, 17 single-uri numărul unu în Statele Unite, dintre care patru ca membru al formației The Jackson 5 și vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie.

Artistul va rămâne cu siguranţă în sufletele a milioane de fani care s-au bucurat de muzica, apariţiile şi concertele sale. Din fericire pentru români, Michael a concertat de două ori în România, în 1992 şi 1996.

Cele mai interesante lucruri despre Michael Jackson:

 • Videoclipul piesei „Billie Jean” a fost primul videoclip al unui artist de culoare difuzat la MTV;
 • Jackson deţinea drepturile de difuzare pentru imnul statului Carolina de Sud, „Carolina on My Mind”;
 • Artistul a primit un premiu în 1984 din parte preşedintelui american Ronald Reagan, pentru sprijinul acordat celor care luptau cu alcoolul şi drogurile;
 • A apărut pe timbrele din Virgin Island, la mijlocul anilor ’80, după ce locuitorii l-au votat ca fiind personalitatea pe care vor să o vadă şi să o onoreze;
 • „Thriller” rămâne cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor;
 • Câteodată, Michael purta o eşarfa neagră la mână pentru a aminti fanilor de suferinţele copiilor din lume;
Foto: www.billboard.com
 • Pentru mişcările lui originale de dans, pe care le-a făcut pentru prima dată în 1983, s-a inspirat de la nişte dansatori văzuti pe stradă, în faţa unui hotel;
 • Jackson a dedicat albumul din 1997 „Blood On The Dancefloor” lui Elton John;
 • Michael era vegetarian;
 • Jackson era rege cu adevărat în Africa de Vest, unde i s-a dat un titlu regal de către locuitorii din Gabon, în 1992.
 • Videoclipul piesei „Thriller” a fost votat de mai multe ori cel mai bun clip al tuturor timpurilor;
 • Michael a primit un premiul MTV în 1994 pentru cea mai bună piesă de film, „Will You Be There” din ”Free Willy”;
 • Videoclipul piesei „Scream” alături de sora sa, Janet Jackson, este cel mai scump clip din istorie. A costat peste 7 milioane de dolari;
 • Cântăreţul avea mai multe porecle – Jacko, Wacko Jacko, The King of Pop sau MJ. Prietenii apropiaţi îi spuneau Smelly;
 • Printre lucrurile pe care le făcea înainte de un concert era şi acela că bea apa caldă în care a pus o anumită marcă de bomboane;
 • A inventat pantofi sport care să le permită dansatorilor să se aplece în faţă şi în spate şi care par să sfideze gravitaţia;
 • Actorul din seria „Singur acasă”, Macauley Culkin e naşul a doi dintre copiii lui Jackson, Paris şi Prince Michael. Culkin l-a ajutat pe Michael să facă designul parcului de distracţii de la ferma Neverland.
 • Jackson a câştigat cel mai mare număr de premii Grammy într-un singur an, opt. Prestaţia cântăreţului în pauza SuperBowl-ului din 1993 este programul care a adus cea mai mare audienţă din istoria televiziunilor americane.

Michael Jackson s-a stins din viața la vârsta de 50 de ani, în reședința lui din California, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de un anestezic foarte puternic. Acesta îi fusese administrat chiar de medicul lui personal, Conrad Murray, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru crimă involuntară.

Considerat unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile și cel mai influenți oameni din industria muzicală, el a încetat din viață cu doar două luni înainte să împlinească 51 de ani. Însă controversele privind viața lui continuă și la mai bine de șapte ani de la moartea sa, iar fanii din întreaga lume îl sărbătoresc și astăzi prin diverse evenimente organizate în memoria acestuia.

Mai mult, tocmai medicul care i-a administrat cocktail-ul letal este cel care l-a adus din nou pe Michael în atenția publicațiilor de scandal. Conrad Murray a lansat recent o carte despre viața artistului, intitulată „This is it!”, la doi ani după ce a fost eliberat din închisoare, în care scoate la iveală aspecte urâte din viața regelui muzicii pop.

Medicul cardiolog, care susținea că era un prieten bun al lui Jackson, aduce iar în prim-plan slăbiciunea artistului pentru copii, acuzându-l pe artist că era obsedat de fiul lui, Che. Conrad susține că Michael nu-și putea lua privirea de la băiatul lui și că își păstra o poză cu el în dormitorul său ca să-l privească tot timpul, iar uneori o muta pe pian. „Când îl vedea își plimba degetele prin părul lui și spunea că e frumos părul lui”, afirmă Murray. În plus, acesta susține că după ce Michael l-a cunoscut pe copil, i-a cerut să-și ia familia, soția Nicole Alverez și copiii, și să se mute lângă el. Doctorul adăugă că era speriat de comportamentul megastarului pe care îl supraveghea mereu și că i-a interzis acestuia să stea vreodată singur cu băiatul lui.

Sursa foto: www.inquisitr.com

Dezvăluirile medicului nu se opresc aici. El susține că interpretul hitului „Thriller” făcuse o obsesie și pentru fina lui, Harriet Lester, fiica bunului său prieten Mark Lester, cu care Michael voia să se căsătorească când aceasta avea 12 ani. Cu toatea acestea, Harriet Lester, acum în vârstă de 22 de ani, a infirmat imediat acuzațiile făcute de medic. Ea a apărut recent într-o emisiune celebră, împreună cu tatăl ei, Mark, unde a declarat că este șocată de aceste afirmații ridicole, precizând că artistul a fost un prieten foarte bun al familiei. Medicul mai susține că familia lui Michael niciodată nu au vrut să-l cunoască cu adevărat și că îl priveau doar ca pe un bancomat cu bani.

Viața personală a lui Michael Jackson a iscat numeroase scandaluri de-a lungul timpului, mai ales din cauza înfățișarii lui, care a suferit modificări încă din anii ’70, devenind tot mai alb din cauza bolii de care suferea, vitiligo.

Michael a fost căsătorit de două ori și a avut trei copii, Prince Michael, Paris Katherine şi Blanket II, provocând multe controverse în legătură cu creșterea lor. Ei nu apăreau în public decât ascunşi în spatele unor măşti şi eşarfe, tatăl lor considerând că în acest mod îi fereşte de curiozitatea fanilor şi a paparazzilor.

Marele public a descoperit prima oară chipurile celor trei copii la ceremonia de omagiere a starului, organizată la Staples Center din Los Angeles, în iulie 2009.

Citește AICI mai multe despre viața neștiută a lui Michael Jackson!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.