Cele mai interesante evenimente de astăzi, 28 august, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:00 sunt prezentate episoadele 6 – Hunedoara şi 10 – Vrancea ale serialului TVR „Izolaţi în România”, realizat de Dite Dinesz.

* Mansarda Lente, din strada Arcului nr.8, găzduieşte, de la ora 20:30, proiecţia dramei „Barravento”, realizată de Glauber Rocha, în care un negru educat se întoarce în satul natal de pescari din statul Bahia, Brazilia, pentru a încerca să-şi elibereze consătenii de misticismul adus de religia numită Candomblé, pe care el o consideră un factor de opresiune politică şi socială.

* De la ora 21:00, la Grădina cu filme a Creart este proiectată comedia dramatică şi romantică „Notting Hill”, cu Julia Roberts şi Hugh Grant în rolurile principale.

* Tot de la ora 21:00, în cadrul programului „Cinema sub stele”, în parcul Drumul Taberii vă puteţi amuza la comedia de acţiune „Ride Along 2 / Un poliţist şi trei sferturi!”, cu Ice Cube şi Kevin Hart.

TEATRU

* De azi până pe 3 septembrie, în  Parcul Cişmigiu se desfăşoară cea de-a VI-a ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Ion Creangă. Nu mai puţin de 330 de actori, muzicieni, acrobaţi şi artişti plastici recreează, pentru o săptămână, un fragment din universul Bucureştilor de altădată. Evenimentele vor avea loc pe două scene amplasate pe peluzele dintre Intrarea Rigas şi Piaţa Walter Mărăcineanu şi în spaţiile aflate în imediata vecinătate a acestora. Pe lângă expoziţiile „Fotografii din Bucureştii de altădată” şi „Maşini de epocă”, ce pot fi vizitate toată ziua, precum şi pe lângă atelierele de creativitate Monocool în Monotimp şi cel de ilustraţie şi caligrafie modernă ce încep de la ora 17:00, astăzi sunt programate şi două spectacole:

– de la ora 18:30, Teatrul Evreiesc prezintă comedia „Mic şi-al dracu’”, interpretată de Maia Morgenstern şi Valentin Roşca pe scena mică;

– de la ora 20:30, pe scena mare începe spectacolul Teatrului Masca „Nastasia”, de şi cu Mihai Mălaimare după tragicomedia „Domnişoara Nastasia” scrisă de G.M. Zamfirescu.

* Programul de astăzi al Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD, ce se desfăşoară la ArCuB – Hanul Gabroveni cuprinde:

– de la ora 18:00, Ana Ularu şi Lucian Iftime interpretează cele două personaje ale piesei „O intervenţie” de Mike Bartlett, regizată de Radu Iacoban;

– de la ora 20:00, Teatrul Arte dell’Anima prezintă, la sala Studio, „Copii răi” de Mihaela Michailov, spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste” regizat de Geanina Hergheligiu şi având în distribuţie pe Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop;

– tot de la ora 20:00, la Sala Bolţi începe spectacolul „The Sunset Limited”, o poveste despre fragilitate şi îndrăzneală scrisă de Cormac McCarthy, pusă în scenă de Andrei şi Andreea Grosu şi jucată de Şerban Pavlu şi Richard Bovnoczki;

– de la ora 21:30, „Singularity”, adaptare de Mariana Cămărăşan după textul lui Cornel Mihai Ungureanu „Soţii, prietene, amante” având în distribuţie pe Florina Gleznea, Claudia Prec / Cristina Casian, Mihaela Popa, Bogdan Talaşman, Rareş Andrici;

– de la ora 22:00, „Ani-Ma”, primul spectacol solo al tinerei artiste israeliene Roni Chadash regizat de Odelya Kuperberg ce a participat la festivaluri internaţionale de dans contemporan câştigând numeroase premii;

– de la ora 22:30, perfomerii companiei israeliene MASH, provocaţi de Constantin Chiriac, discută cu publicul despre impactul dansului în societate.

* La Godot Cafe-Teatru, de la ora 20:00, Irina Antonie, Iulia Ciochină, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba interpretează mult-premiatul spectacol „Paravan. 2 telefoane.” de Matei Lucaci-Grunberg.

CARTE

Institutul Cultural Român găzduieşte, de la ora 14:00, lansarea antologiei „Cartea basmelor”, ce adună cele mai frumoase 50 de basme scrise de Petre Crăciun în ultimii 25 de ani. Vor prezenta cartea, criticul literar Alex Ştefănescu, etnologul prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu, Victor Ghe. Stan, preşedintele Filialei pentru copii şi tineret a Uniunii Scriitorilor şi scriitorul Alexandru Plăcintă din Chişinău. Actorul Zoltan Octavian Butuc va citi fragmente din basmele cuprinse în antologie, iar Monica Benedic (cantautor) şi Carla Lucaci (elev-interpret), din comuna Ploscuţeni, Vrancea, vor interpreta piese proprii, după versurile autorului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.