Cele mai interesante evenimente de astăzi, 24 august, din Bucureşti

CINEMA

* Institutul Cultural Român găzduieşte, de la ora 19:00, o proiecţie specială NexT Romanian Shorts ce cuprinde patru dintre scurtmetrajele româneşti prezentate la ediţia din 2017 a acestui Festivalul Internaţional, inclusiv câştigătorul trofeului pentru cel mai bun film românesc, „Prima noapte”, în regia lui Andrei Tănase. Acestuia i se adaugă scurtmetrajul câştigător al premiului publicului, „Pipa, sexul şi omleta” de Ana-Mariei Comănescu, precum şi cele două scurtmetraje româneşti selecţionate în competiţia internaţională a festivalului: „Plecarea” (regia Cătălin Drăghici) şi „Ionaş visează că plouă (regia Dragoş Hanciu).

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectată comedia dramatică „Acasă la tata”, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cu Alexandru Papadopol, Ioana Flora şi Andi Vasluianu.

* Tot de la ora 21:00, în cadrul programului „Cinema în aer liber”, pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează drama „Vara s-a sfârşit” în regia lui Radu Potcoavă.

* Institutul Italian de Cultură prezintă, de la aceeaşi oră 21:00, în cadrul programului estival de proiecţii săptămânale cu intrare liberă din grădina sa, comedia „Dobbiamo parlare / Trebuie să vorbim” de şi cu Sergio Rubini, alături de care mai joacă Fabrizio Bentivoglio, Isabella Ragonese, Maria Pia Calzone.

TEATRU

* Programul celei de-a treia zile a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD, ce se desfăşoară la ArCuB – Hanul Gabroveni cuprinde:

– de la ora 18:00, „Obsesii”, one-woman show de Claudiu Sfirschi-Lăudat după texte de Margarita Karapanou, regizat de Yannis Paraskevopoulos şi interpretat de Cerasela Iosifescu;

– de la ora 19:30, „Homo americanus”, one-man show de şi cu Paul Cimpoieru, ce transpune în acest spectacol experienţa sa newyorkeză, acumulată în cei de doi ani de bursă la The Actors Studio de care a beneficiat;

– de la ora 20:30, „O noapte pe dos”, text de Xavier Durringe pus în scenă de Tudor Ţepeneag cu Marcela Motoc şi George Constantinescu;

– de la ora 21:30, „Rovegan”, basm contemporan de Catinca Drăgănescu, interpretat de Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu şi Valentina Zaharia, despre experienţa unor mame nevoite să plece la muncă în Italia şi efectele unei astfel de dislocări în plan personal şi social.

* De la ora 20:00, la Godot Café-Teatru vă puteţi amuza la comedia „Gunoierul” de Mimi Brănescu, interpretată de Vlad Corbeanu, Andrei Mateiu, Andreea Samson / Andreea Mateiu.

* Tot de la ora 20:00, Teatrul Roşu prezintă la Club The Hub „Crimă la Howard Johnson” după Ron Clark şi Sam Bobrick, jucată de Marius Gîlea, Alexandra Ioniţă şi Conrad Mericoffer.

MUZICĂ

* „LUNA ABALUNA” se intitulează seara de astăzi din cadrul Estivalului de Chitară 2017, ce se desfăşoară la UNteatru cuprinzând două recitaluri:

– de la ora 19:30, de chitară şi marimba cu Radu Vâlcu şi Răzvan Florescu;

– de la ora 21:00, de voce şi chitară cu Angela Şindeli şi Tudor Niculescu-Mizil.

* Un nou concert de muzică folk are loc de la ora 20:00 în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române, având ca invitat pe Ducu Bertzi.

* Pe terasa Berăriei H, de la ora 22:15, evoluează F.Charm, un artist Hip Hop / Pop cu numeroase piese şi colaborări de succes în industria muzicală din România.

Turnul de apă și artă din Pantelimon

EVENIMENT

Invitat de Make a Point în proiectul „Uriaşi de Pantelimon”, Biancoshock, celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate cunoscut în toată lumea datorită instalaţiilor sale efemere cu un puternic mesaj social şi politic, vine pentru prima dată în România şi le propune bucureştenilor un eveniment surpriză, ce începe de la ora 18:00 şi care precede Street Art Days din Pantelimon, ce vor avea loc între 13 şi 15 octombrie. De la ora 19:30 Biankoshok prezintă participanţilor la performance o parte dintre lucrările lui cele mai interesante, iar de la ora 21:00 echipa „Uriaşi de Pantelimon” oferă mai multe detalii despre acest proiect, în spaţiul Make a Point de la baza Turnului de Apă şi Artă.

CONFERINŢĂ

În continuarea seriei de conferinţe „Farmecul discret al etnologiei” povestite de etnologul Şerban Anghelescu în Clubul Ţăranului, astă-seară de la ora 18:00 începe al treilea episod având tema „Şeherezada: Ochiul şi urechea”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.