Cele mai interesante evenimente de astăzi, 23 august, din Bucureşti

CINEMA

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectată comedia dramatică „Acasă la tata”, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, care, alături de actorii Ioana Flora, Alexandru Papadopol şi Andi Vasluianu, precum şi directorul de imagine Andrei Butică, vor fi prezenţi pentru o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* Tot de la ora 21:00, în cadrul programului „Cinema în aer liber”, pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează drama romantică „Tanna”, realizată de Martin Butler şi Bentley Dean cu oamenii tribului YAKEL din Pacificul de Sud, ce spune povestea de dragoste dintre Wawa, o fată din ultimele triburi tradiţionale şi Dain, nepotul şefului de trib. Dar când un război intertribal ameninţă buna convieţuire, Wawa este promisă altuia, ca parte a tratatului de pace.

* „Ediţie Specială”, spectacolul plin de amuzament în care actorul Horaţiu Mălăele este secondat de fiul său Bogdan Mălăele şi de muzicianul Radu Captari, are o reprezentaţie, de la ora 19.30, pe scena CinemaPRO, urmată de proiecţia gratuită a filmului „Funeralii Fericite”, o comedie de şi cu Horaţiu Mălăele.

TEATRU

* Programul celei de-a doua zile a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD, ce se desfăşoară la ARCUB – Hanul Gabroveni cuprinde:
– de la ora 18:00, „2 femei contemporane”, spectacol de dans contemporan despre relaţia noastră cu consumerismul, conceput de Ioana Marchidan, care şi dansează alături de Flavia Giurgiu;
– de la ora 19:00, „Amalia respiră adânc”, one woman show de Alina Nelega, regizat de Mariana Cămărăşan, în care Destinul României, din anii ’60 până în 2000, ne este spus prin povestea unei femei ce-şi trăieşte viaţa în această perioadă, interpretată de Cristina Casian;
– de la ora 20:30, „Înaintea erei noastre”, un spectacol de Daniel Chirilă despre fiecare dintre noi şi despre cum am ajuns aici, în prezentul dintre comunism şi democraţie, aflat în permanentă şi confuză tranziţie între noi şi „ăilalţi”, într-o necontenită fugă după hrana de azi şi aşa-zisul (dar certul) „salar”;
– de la ora 22:00, „ZIC ZAC”, spectacol despre etapele unei relaţii de şi cu: Andrea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin.

* De la ora 20:00 la Godot Café-Teatru începe „I.O.N.A”, one man show regizat de Danni Ionescu ce preia tema centrală de singurătate din piesa lui Marin Sorescu „Iona” şi o transpune în drama omului modern, înghiţit de un peşte metafizic, creat în subconştientul bolnăvicios al interpretului Adrian Loghin pentru a-l proteja de evenimentele tragice ce i-au pus stăpânire pe viaţă şi pe sănătatea sa mentală.

MUZICĂ

* „LUNĂ CÂND SUNĂ” se intitulează seara de astăzi din cadrul Estivalului de Chitară 2017, de se desfăşoară la UNteatru şi care cuprinde două recitaluri:
– de la ora 19:30, flaut şi chitară cu Matei Ioachimescu şi George Popescu;
– de la ora 21:00, chitare cu Duo Olivia Iancu- Claudiu Lobonţ.

* Concertul de închidere al festivalului Vara Magică este susţinut de Orchestra de Tineret a Olandei (NJO), de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român sub bagheta lui Mark Wigglesworth şi are în program: Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version) de solist Wagner, Concertul pentru vioară şi orchestră de Korngold – solist Alexander Sitkovetsky şi versiunea din 1911 a suitei de balet Petrushka de Stravinsky.

* În BEAT bar umanist, de la ora 19:30 puteţi asculta cele mai frumoase standarde de jazz şi câteva piese soul interpretate de Dov Meraki – voce, Adrian Neacşu – bas şi Norbert Halmagyi – tobe.

* Toți dizidenţii nostalgici, studenţii decadenţi, intelectualii de vază şi proletarii … cu clasă sunt invitaţi pe terasa Berăriei H la cea mai mare rebeliune susţinută de Nişte Băieţi cu începere de la ora 21:45.

SEARĂ ANIVERSARĂ

Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită, de la ora 19.00 la Green Hours, la o „Seară de poezie şi jazz” alături de poetul Eugen Suciu, la împlinirea vârstei de 65 de ani, acompaniat de muzica lui Mircea Tiberian (pian) şi Ion Bogdan Ştefănescu (flaut). Evenimentul este prezentat de scriitorul Ioan Groşan şi are ca invitaţi pe Ioan Es. Pop şi Adrian Pârvu.

EXPOZIŢII

* La parterul Galeriei Naţionale din Muzeul Naţional de Artă al României, de la ora18:00 este vernisată expoziţia-eveniment „Atelier de front. Artişti români în Marele Război”, ce marchează contribuţia artiştilor la procesul de formare a memoriei colective în legătură cu Primul Război Mondial. Expoziţia poate fi vizitată până pe 28 ianuarie 2018.

* În cadrul deschiderii ediţiei pilot a Academiei UNESCO a Tinerelor Femei, de la ora 19:30 are loc vernisajul expoziţiei „56 ROUTE#againstviolence”, a artistei Carmen Emanuela Popa la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.