Cele mai interesante evenimente de astăzi, 22 august, din Bucureşti

CINEMA

* Un cerc de film politic, iniţiat de Gabriela Filippi şi David Schwartz, ce cuprinde proiecţii urmate de discuţii are loc începând de azi la MACAZ – Bar Teatru Coop (Calea Moşilor nr. 106) săptămânal, marţea. Deseară, de la ora 19.30, este programat primul film sonor realizat de Dziga Vertov, „Entuziasm – simfonia Donbasului” (1931), ce opune şi prin sunet lumea nouă celei vechi, alcătuind o simfonie de sunete industriale: pistoane, sirene sau cele ale roţilor de tren înaintând pe şinele metalice.

* O nouă proiecţie alternativă „Filme in sufragerie” are loc, de la ora 20:00, în noua casă BEAT bar umanist din Vasile Lascăr 29, unde, înainte de film vă puteţi delecta cu infuzii de jazz, iar după, de răcorea unei grădini, la un pahar de vorbă, sub influenţa poveştii vizionate şi anume: drama romantică „Laurence Anyways”, realizată de Xavier Dolan, cu Melvil Popaud şi Suzanne Clement, ce spune povestea unei iubiri sălbatice şi neconvenţionale, întrucât este cea a unui bărbat care încearcă să-şi salveze relaţia cu logodnica lui după ce îi mărturiseşte visul său de a deveni… femeie.

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Cinema în aer liber” pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează drama „Eu, Daniel Blake”, regizată de Ken Loach cu Dave Johns în rolul titular şi distinsă cu premiile Palme d’Or şi ecumenic la Cannes precum şi cu premiul BAFTA pentru film britanic remarcabil.

* Tot de la ora 21:00, la Grădina cu filme a Creart este proiectată drama „Hidden Figures”, realizată de Theodore Melfi, având la bază carte lui Margot Lee Shetterly „Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Mathematicians Who Helped Win the Space Race”.

TEATRU

* De astăzi până pe 31 august la ARCUB – Hanul Gabroveni se desfăşoară cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Programul primei zile cuprinde spectacolele:

– de la ora 18:00 şi de la ora 21:00, „Ultima bandă a lui Krapp”, producţie a Institutului Grotowski din Polonia regizată de Jaroslaw Fret care propune o răsturnare-experiment a textului lui Samuel Beckett, spectacolul fiind urmat de dialogul dintre regizor şi criticul Octavian Saiu despre „Teatrul independent vs. teatru sărac. Grotowski în secolul XXI”;

– de la ora 19:00, „O femeie singură”, one woman show de Dario Fo şi Franca Rame jucat de Andreea Bibiri, regizat de Daniel Grigore-Simion la Teatrul de Artă;

– de la ora 20:00, „Pe jumătate cântec”, one woman show de Crista Bilciu produs de Teatrul de Foc şi interpretat de Anda Saltelechi;

– de la ora 22:00, „Maria Callas – La Divina”, producţie a Asociaţiei Eurofest în regia regretatului Radu Gabrea ce o are ca protagonistă, impresionantă în rolul divei, pe Victoria Cociaş, alături de care mai joacă Andreea Măcelaru Şofron, Lucian Corchiş, Ruxandra Urdăreanu, Mihai şi Dominic Vârtosu.

* La UNteatru, de la ora 19:30 actriţa Delia Nartea şi chitaristul Maxim Belciug, susţin un recital de poezie şi chitară în deschiderea Estivalului de Chitară 2017.

* De la ora 20:00 la Godot Café-Teatru începe piesa „Iluzii” de Ivan Vîrîpaev regizată de Andreea Vulpe şi având în distribuţie pe Cristina Juncu, Alexandru Voicu, Vlad Bălan, Silvana Mihai.

MUZICĂ

* În Salonul Cerchez al Muzeului Naţional Cotroceni, de la ora 18:00 are loc concertul „Familia Johann Strauss şi Iosif Ivanovici cu Iosif Prunner şi Cvartetul ARTMUSIK”.

* La Green Hours, de la ora 19:30 începe concertul Jazz Me To The Moon cu Andrei Neagu – vocal, Silvestru Bidaşcu – pian şi Dragoş Popa – bas.

* În cadrul Estivalului de Chitară 2017, de la ora 21:00 Pilar Diaz Romero şi Tiberiu Gogoanţă interpretează flamenco la UNteatru.

* Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu cântă jazz, începând de la ora 21:30, pe terasa Berăriei H.

LECTURĂ

Muzeul Naţional al Literaturii Române găzduieşte, de la ora 19.00, o nouă lectură publică din cadrul proiectului „Întâlniri cu prozatoare contemporane”. Invitata serii este scriitoarea Corina Sabău.

EXPOZIŢIE

La Sala „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române, până pe 31 august poate fi vizitată expoziţia de periodice şi foi volante cu tema „Pagini de istorie adunate şi păstrate în depozitele Bibliotecii Academiei Române” ce marchează împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea acestei Biblioteci şi anticipează seria de expoziţii dedicate Centenarului Marii Uniri din 2018. Expoziţia este deschisă de luni până vineri, între orele 10:00 -16:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.