Aeroportul Otopeni a suplimentat numărul posturilor de control al documentelor, pentru fluidizarea traficului

Aeroportul Otopeni a suplimentat numărul de posturi pentru controlul documentelor, pe fluxul de sosiri, pentru fluidizarea traficului și diminuarea timpului de așteptare, se arată într-un comunicat transmis, ieri, de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). CNAB precizeaza astfel că au fost organizate încă patru posturi de control al documentelor la intrarea în țară. Directorul general al Companiei, Bogdan Mîndrescu a precizat că cele 4 posturi suplimentare sunt dedicate curselor charter.

„Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în ţară a fost extinsă cu încă 2 ghişee, respectiv 4 posturi de control al documentelor, pe fluxul de sosiri. Aceste posturi suplimentare, dedicate curselor charter, simplifică procesul de control, ceea ce diminuează timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor”, a declarat Directorul General al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu, citat în comunicat.

În prezent, pe fluxul de sosiri, pasagerii au la dispoziţie 12 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 24 de posturi control.

„Am luat această măsură de eficientizare a fluxului de sosiri după ce, luna trecută, am finalizat proiectul de optimizare a controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână, pe fluxul de plecări, la Aeroportul Henri Coandă”, a mai precizat Bogdan Mîndrescu.

Pentru optimizarea controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate pe fluxul de plecări. De asemenea, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână, dar şi staţii de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje, al căror rol este de a permite controlul separat al bagajelor suspecte, evitând blocarea liniei de control până la verificarea acestora.

Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii, companiile aeriene şi instituţiile abilitate ale statului că ia toate măsurile necesare pentru securitatea pasagerilor şi pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeroportuare, la standarde înalte de calitate şi profesionalism.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.