Astăzi este ziua pompierilor bucureșteni!

Au trecut 173 de ani de la înființarea primei formațiuni de pompieri militari din Capitală.

Cu această ocazie, mâine vor avea loc o serie de evenimente destinate publicului.

Astfel, între orele 10 și 18 va avea loc Ziua Porților Deschise în toate subunitațile operative ale pompierilor din București și Ilfov.
Tot mâine, de la ora 17:00, în Parcul Carol I, la intrarea de la Fântâna Zodiac, şi în Parcul A. I. Cuza, intrarea din strada Liviu Rebreanu, va fi organizată expoziţia de tehnică şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor medical.

Vor fi prezentate echipamentele pe care pompierii le utilizează pentru stingerea incendiilor, iar paramedicii îi vor învăţa pe copii cum să acorde primul ajutor în cazul celor mai frecvente situaţii de urgenţă.

Activitățile au rolul de a informa cetățenii cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov.

În 18 august 1844 a fost înființat serviciul public numit Roata de Pompieri București, la propunerea domnitorului Gheorghe Dimitrie Bibescu, necesitatea acestui serviciu fiind justificată de incendiile zilnice care se soldau cu pagube semnificative.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.