Spitalele au nevoie de sânge

Bucureștenii sunt îndemnați din nou să doneze sânge.

Deși pentru moment stocul Centrului de Transfuzie Sanguină a fost refăcut, e nevoie ca oamenii să se mobilizeze și în continuare pentru a se evita o nouă criză, spune directorul instituției, Doina Goșa.

Ea a declarat că, din cauza caniculei, numărul donatorilor a fost mai mic, stocurile de sânge au scăzut și au putut fi asigurate doar urgențele medicale.

Din acest motiv, săptămâna trecută, Primăria Capitalei a demarat campania „O picătură de sânge poate salva o viață !”, iar oamenii au răspuns în număr mare apelului lansat de autorități, a precizat Doina Goșa.

Și Patriarhia a făcut un apel către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române, pentru donare de sânge.

Primarul general, Gabriela Firea a anunțat recent că donatorii de sânge ar putea primi în plus față de stimulentele actuale, tichete de masă de 150 de lei.

De asemenea, oamenii ar putea avea acces gratuit la toate evenimentele educative și culturale ale Primăriei sau acolo unde Municipalitatea este partener, a mai spus edilul șef al Capitalei.

În prezent, un donator primește tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă de la serviciu și transport gratuit.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns