Se simplifica sistemul de sănătate

Limita de vârstă a copiilor bolnavi pentru care unul dintre părinți poate beneficia de concediu medical va crește de la 7 la 16 ani.

De asemenea, pe lista bolilor pentru care se va acorda acest concediu vor fi incluse și alte afecțiuni grave, cum ar fi cele oncologice, neurologice și infecția cu virusul HIV/SIDA.

Măsurile vor fi luate pentru a simplifica sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache.

El a mai spus că se vor face modificări și pentru situațiile în care părintele însoțește copilul la tratament într-o altă țară, astfel încât certificatul de concediu medical să poată fi eliberat și unei rude de gradul întâi sau unei persoane împuternicite.

De asemenea, se va elimina avizul Direcției Sanitare pentru aceste documente, iar dacă durata de acordare a serviciilor medicale cuprinde mai multe luni calendaristice, medicul curant va putea elibera concediile medicale pe baza actelor doveditoare traduse și autentificate fie lunar, fie la momentul întoarcerii în țară.

Măsurile vor intra în vigoare din ultimul trimestru al acestui an.

Sursa: Rador

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.