Cele mai interesante evenimente de astăzi, 15 august, din Bucureşti

CINEMA

* De azi până pe 17 septembrie, Primăria Sectorului 3 organizează cea de-a V-a ediţie de „Cinema în aer liber” pe Insula Artelor din Parcul Titan, unde astă-seară, de la ora 21:00, este proiectată dramedie romantică şi fantastică „Arizona Dream”, realizată de Emir Kusturica şi distinsă cu Ursul de Argint la Berlinale în 1993. În distribuţie: Johnny Depp, Vincent Gallo, Jerry Lewis, Faye Dunaway.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 rulează drama muzicală de familie „Sunetul muzicii”, regizată în 1965 de Robert Wise, cu: Julie Andrews şi Christopher Plummer.

TEATRU

* Florin Zamfirescu şi Tania Filip interpretează cele două personaje ale piesei „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman, de la ora 20:00, la Godot Cafe-Teatru.

* Tot de la ora 20:00, la UNteatru începe o reprezentaţie cu piesa „Hughie” de Eugene O’Neill, pusă în scenă de Alexa Visarion cu: Richard Bovnoczki, Andrei Seuşan şi Alexandra Stroe / Tatiana Grigorescu.

MUZICĂ

* În cadrul „Simfoniilor de vară” din Parcul Colţea, de la ora 20:00 susţine un concert formaţia „Blue Noise”, denumită şi „laboratorul de voci” întrucât promovează muzica „a capella”, experimentând diverse sonorităţi.

* Celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu cântă, de la ora 21:30, pe terasa Berăriei H.

EVENIMENT COMEMORATIV

Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului şi Primăria Municipiului Bucureşti organizează un eveniment dedicat comemorării Sfinţilor Martiri Brâncoveni, ce are loc în spaţioasa curte a Palatului Mogoşoaia, între orele 18:00 – 21:00. Intrarea publicului este gratuită. Evenimentul cuprinde:

– între orele 18:00 – 19:00, un program muzical tematic asigurat de un dj;

– între orele 19:00 – 20:00, Compania de Teatru Civic Art prezintă spectacolul de teatru „Calea Adevărului”; scenariu şi regia sunt semnate de Marian Ciripan, care interpretează pe Mitropolitul Antim Ivireanul, din distribuţie mai făcând parte Petre Moraru (Constantin Brâncoveanu), Corneliu Jipa (Stolnicul Constantin Cantacuzino) şi Adrian Anghel (Spătarul Toma Cantacuzino / Trimisul turc);

– între orele 20:00 – 21:00 – un concert de muzică veche românească susţinut de trupa Trei parale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.