Cele mai interesante evenimente de astăzi, 9 august, din Bucureşti

CINEMA

* De la ora 20:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart are loc o conversaţie purtată cu spectatorii de actriţele Ana Ciontea şi Simona Ghiţă, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan, urmată de proiecţia dramediei „Sieranevada” realizată de regia Cristi Puiu, din a cărei distribuţie fac parte cele două artiste.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 rulează, în avanpremieră, documentarul „Safari”, un film de vacanţă despre natura umană realizat de cineastul austriac Ulrich Seidl despre cum e să iei o viaţă, fie ea şi a unui animal.

TEATRU

La Godot Cafe Teatru, de la ora 20:00 are loc singura reprezentaţie de teatru a serii: dramatizarea regizorului Eugen Gyemant după nuvela lui Woody Allen „Bullets over Lipscani”, pe care o transformă într-o comedie savuroasă, alertă şi plină de ritm, ce aminteşte de clasicele „film noir” americane ale anilor ’40. În distribuţie: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc.

MUZICĂ

* Al cincilea concert al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional „Vara Magică” este susţinut, de la ora 19:30 la Ateneul Român, de Orchestra de Cameră a Moldovei sub bagheta dirijorului Cristian Florea. În program: Concertul brandenburgic nr. 3 în Sol major de J. S. Bach; Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 3 în Sol major de Mozart – solistă Maria Florea; Capriol Suite de P. Warlok; Două melodii elegiace op. 34 de E. Grieg şi „Opale Concerto” pentru acordeon şi orchestră de Richard Galliano – solist Eugen Negruţă.

* „I’ve got to be me” se intitulează concertul susţinut de Maximilian Muntean, de la ora 19:30 în grădina ceainăriei GreenTea, având în program câteva din cele mai frumoase piese din American Songbook, din care au cântat, printre mulţi alţii, solişti celebri precum Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennett ori Ella Fitzgerald.

* Ca în fiecare miercuri seara pe terasa Berăriei H., în cadrul „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, începând de la ora 20:00.

EXPOZIŢIE

La Galateea Contemporary Art, din Calea Victoriei nr. 132, de la ora 18:30 este vernisată expoziţia „Time Out”, a ceramistei Adina Jurca – doctorand în Arte Vizuale al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, pe care o puteţi vizita până pe 6 septembrie.

DIALOG

În cadrul programului „Idei în Agora”, de la ora 18:00, la Casa Filipescu-Cesianu are loc dialogul „Inintelighenţia. Intelectuali şi politică în România” purtat de Dorin Tudoran (poet, eseist, jurnalist, analist politic, blogger şi activist civic) şi Sorin Antohi (istoric al ideilor, eseist, traducător).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.