Se rezolva problema pasarelei din Herastrau! Primaria adopta solutia propusa de Bucuresti FM!

Conform unui comunicat de presa al Primariei Capitalei, pe data de 1 august, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, in colaborare cu Ministerul Apararii Nationale, a demarat lucrarile de amenajare a unei pasarele pietonale provizorii, in vecinatatea sinistrului pod CFR din Parcul Herastrau.

Pana acum, a fost deja realizata puntea peste lac, sub forma unui pod metalic, cu o lungime de 10 metri, o latime de 4 metri si o inaltime de 80 de centimetri, fata de nivelul malurilor lacului. Mai sunt de amplasat rampele de acces, care vor permite folositea pasarelei si de catre persoanele cu dizabilitati, de catre oamenii cu necesitati speciale in ceea ce priveste deplasarea, persoane varstnice sau care au suferit diverse accidente si se deplaseaza cu ajutorul unor dispozitive speciale, mamici cu copii mici, in carucior sau in brate, si chiar biciclisti. Accesul acestor categorii de persoaje era imposibil pe podul de cale ferata.

Finalizarea constructiei este estimata pentru data de 11 august.
Iata, asadar, ca se poate solutiona o problema de interes comunitar, atunci cand primarul general se apleaca asupra acesteia, gaseste solutii si depune eforturi sustinute pentru punerea in practica a acestora!

Cum a inceput insa aceasta adevarata epopee a pasarelei pietonale pentru traversarea Lacului Herastrau?

Podul de cale ferata a reprezentat, pana acum, singura posibilitate de a traversa Lacul Herastrau, pentru a face un tur complet. Accesul la acesta a fost dintotdeauna dificil.

Podul CFR a fost construit cu o zona pietonala speciala, care putea permite traversarea, in conditii de siguranta, chiar si atunci cand treceau trenurile. Numai ca, in decursul anilor, odata cu intensificarea circulatiei pietonale in zona, au avut loc o serie de accidente mortale, cauzate de imprudenta pietonilor.

Ultimul accident a fost cel petrecut pe 11 iunie, anul acesta, cand un biciclist care mergea pe calea ferata ascultand muzica la casti, a fost accidentat mortal de o garnitura de tren.

In urma accidentului, vreme de trei zile, Municipalitatea a interzis accesul pietonilor si biciclistilor pe podul de cale ferata, prin actiunea paznicilor din Parcul Herastrau.

Dupa trei zile, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement si-a retras paznicii din zona podului, dar au intervenit cei de la Caile Ferate. CFR-istii au construit pe rampele de acces la pod, un fel de baricade din traverse de beton armat, pentru a impiedica accesul pietonilor si biciclistilor. Actiunea celor de la CFR, ca orice interdictie neinsotita de oferirea unei alternative, a dus la o reactie de impotrivire a comunitatilor de alergatori, biciclisti sau oameni care se plimba, pur si simplu, in Herastrau.

In aceste conditii, Bucuresti FM s-a angajat intr-o adevarata campanie de interes cetatenesc, avertizand prin numeroase materiale scrise, insotite de fotografii elocvente, asupra pericolului ca oamenii pot sa cada de pe acele traverse de beton, in timp ce se catarau pentru a ajunge la pod sau probabilitatea de a fi loviti de tren, in timpul traversarii podului.

Materialele noastre au mai relevat si nasterea unui adevarat fenomen social de fronda, de sfidare a autoritatii, care atragea pe podul de cale ferata numerosi tineri, dornici sa incalce interdictia si sa-si demonstreze curajul. Acestia se asezau pur si simplu pe sinele de cale ferata pentru a-si demonstra curajul si a-i sfida pe cei care instituisera interdictia.

Dar nu ne-am oprit doar la a semnala starea de pericol iminent in care se aflau mii de persoane zi de zi, in special, in timpul weekend-urilor de vara. Bucuresti FM a avansat, inca de la inceput, solutia construirii unei pasarele pietonale, chiar in vecinatatea podului de cale ferata, dar la suprafata lacului. Mai mult, am avansat chiar propunerea construirii podului de pontoane de catre inginerii militari, aratand ca genistii armatei pot construi, rapid, poduri de pontoane care suporta chiar si trecerea tancurilor, a transportoarelor blindate si a camioanelor grele. Deci, ar fi un fleac pentru cei din trupele de geniu sa construiasca o pasarele de cativa metri lungime, pentru pietoni.
Iata ca acum solutia avansata de catre Bucuresti FM devine realitate si mii de bucuresteni se vor putea plimba in jurul Lacului Herastrau in deplina siguranta!

Desigur, toate acestea nu ar fi fost posibile fara implicarea primarului general, Gabriela Firea, care s-a aplecat personal asupra problemei semnalate de catre noi, chiar daca, pentru altii parea una prea marunta, si a depus eforturile necesare pentru ca solutia prefigurata de catre Bucuresti FM sa se transforme in realitat!

Comunitatile de alergatori, biciclisti si oameni care se plimba in Herastrau ii multumesc edilului Capitalei pentru implicarea in rezolvarea problemei traversarii in siguranta a Lacului Herastrau.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns