Cod roșu de caniculă pentru 12 județe din România!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare cod roșu de caniculă, valabilă vineri și sâmbătă, în 12 județe din vestul țării și sud-vestul țării. În restul teritoriului va fi cod portocaliu de caniculă.

Potrivit meteorologilor, vineri și sâmbătă, cădura se va intensifica, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, între 39 și 42 de grade Celsius.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia, vineri și sâmbătă, va fi cod portocaliu de caniculă. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade.

Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice şi va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, în special în zonele de munte şi în jumătatea de nord a ţării.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.