Cele mai interesante evenimente din București – 3 august 2017

CINEMA

La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21:00, în cadrul Serii filmului românesc, este proiectată pelicula ”Orizont”.
Regizorul Marian Crișan ne propune o adaptare liberă după ”Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici. Cele trei personaje principale sunt interpretate de András Hatházi, Rodica Lazăr și Zsolt Bogdán.

După proiecția filmului, actrița Rodica Lazar, regizorul Marian Crisan și monteurul Tudor Pojoni vor fi prezenți pentru o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

La MȚR puteți vedea de la ora 18:00, ”Nebune de fericire” (La Pazza Gioia), un film în regia lui Paolo Virzi, coproducție Italia/Franţa, 2016, iar de la 20:15, ”Toate aceste nopţi albe” (All These Sleepless Nights), coproducție Polonia/Marea Britanie, 2016.

Filmat timp de două veri și o iarnă între 2014 și 2015, ”Toate aceste nopți albe” a fost gândit să surprindă sensibilitatea generației de tineri polonezi născuți după 1989, crescuți în afara comunismului, fără auto-cenzura și fricile părinților.
Kris și prietenul său cel mai bun, Michal, colegi la școala de artă, își trăiesc viața și iubirile la intensitate maximă hoinărind neobosiți pe străzile Varșoviei.

TEATRU

Continuă ”Săptămâna Mălăele la TNB”. De la ora 20:00, la Sala Mare, Horaţiu Mălăele și Ion Caramitru se întâlnesc într-un fascinant dialog teatral, acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin: ”Caramitru – Mălăele, câte-n lună și-n stele”.

Tot de la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru, puteți vedea spectacolul ”Gunoierul”, textul lui Mimi Brănescu, montat de Gina Lazăr, cu: Vlad Corbeanu, Andrei Mateiu și Andreea Samson / Andreea Mateiu.

MUZICĂ

Ceainaria ARTea vă așteaptă, de la 19:30, cu un concert de muzică sud-americană, „Cuentos del Barrio”, înterpretată live de Ioana Ernea (voce) si Luis Angel Palomino Tuero (pian).

De la aceeași oră, la Ceainăria Green Tea, puteți asculta muzică Fado. ”Amor a Portugal” este titlul concertului susținut aici de AMBRA.

CONFERINȚE

În Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, puteți participa, de la ora 19:00, la ediţia specială a Cafenelei critice. Criticul literar Ion Bogdan Lefter, amfitrion și organizator al acestui eveniment, vă propune o întâlnire cu marele poet, eseist, intelectual public Dorin Tudoran.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi scriitori ai „valului” lansat în literatura română în anii 1970, Dorin Tudoran devine în prima parte a anilor ’80 o prezenţă tot mai incomodă pentru regimul comunist, ajungând la dizidenţă şi apoi la exil: părăseşte România în 1985 şi se stabileşte în Statele Unite ale Americii, unde va continua să fie activ ca scriitor şi intelectual angajat etic şi politic. După 1990 a revenit de multe ori în România şi în Republica Moldova, a fondat instituţii, i-au fost publicate cărţile, a fost premiat. Acum, Dorin Tudoran este invitat la ediţia a doua a Festivalului ”Gellu Naum”, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), în zilele de vineri, 4 august, şi sâmbătă, 5 august, în Bucureşti şi la Comana.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A şi la Club Control. Din toamna lui 2011 dezbaterile Cafenelei critice au loc la Club A.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.