Școlile românești, în era digitală

În cel mult doi ani, toate școlile vor avea internet, iar părinții vor primi notele și absentele în timp real. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Liviu Pop. Acesta a declarat că, în maximum doi ani, toate instituțiile de învățământ preuniversitar se vor alinia tehnologiei și vor avea un catalog virtual.

Vor fi trimise către Comisia Europeană trei proiecte ce au o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, reprezentând internet în toate școlile, biblioteca școlară virtuală și un catalog virtual.

Ministrul a mai spus că vor fi încărcate pe platforme online evaluarea, progresul elevului și absenentele, iar părinții vor putea accesa oricând pe internet aceste informații.

Sunt măsuri care, până la urmă, vor contribui la creșterea calității actului de educație, a mai spus Liviu Pop.

În ceea ce privește problema manualelor, ministrul a declarat că speră ca la începutul anului școlar elevii să aibă pe bănci toate manualele din trunchiul comun.

„Toate manualele din trunchiul comun sper să le avem”, a spus ministrul, întrebat dacă poate da asigurări părinților, elevilor și cadrelor didactice că în 11 septembrie vor fi gata toate manualele.

Pop a subliniat că „prioritatea zero” a mandatului său este ca, la începutul anului școlar, fiecare elev să aibă manual din trunchiul comun.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.