Cântăreața Marina Scupra a murit

Cântăreața Marina Scupra a murit astăzi, la vârsta de 49 de ani.
Artista fusese diagnosticată cu cancer în urmă cu câteva luni.

Mirabela Dauer a postat, astăzi, pe pagina sa de Facebook un mesaj: „Draga mea, Marina… Te-ai stins prea devreme. Să-ţi găseşti liniştea acolo unde ai plecat, să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere, dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihneşte-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!”.

Marina Scupra s-a născut pe 24 decembrie 1967, la București. Solista a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Capitală. În anul 2001 a absolvit și Facultățea de Drept a Universității „Titu Maiorescu”.

A debutat în anul 1973, în emisiunea „Prietenii lui Așchiuță”. A colaborat cu Teatrul „Constantin Tănase” din București în revista „Constelația Boema”, precum și la spectacolele artistice ale U.T.C.

În anul 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducție”, alături de Horia Brenciu și Tino Furtună, de la trupa Holograf.

Ulterior, a lucrat ca profesoară de canto — muzică ușoară la Școala Populară de Artă din Constanța.

Printre premiile și performanțele obținute de Marina Scupra, de-a lungul prestigioasei sale cariere muzicale, se numără: mențiune în etapa republicană a Festivalului Național „Cântarea României”, în anul 1981, performanță repetată în 1983; Premiul Tinereții la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia cu piesa „Joc de Copii”, compusă de Laurențiu Profeta; Premiul Juriului la Festivalul „Toamna băcăoană”; Premiul I la Festivalul „Lotca de Aur” de la Brăila.

În anul 1984, a participat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia, la secțiunea interpretare, unde a obținut Trofeul Mamaia cu melodiile „Balada”, compozitor Laurențiu Profeta, și „Tinerețea mea”, compozitor Dan Dimitriu.

Din discografia Marinei Scupra fac parte albumele „Va exista” (1987) și „Bat în geamul iubirii” (1989).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.