Mașinile parcate nergulamentar în sectorul 3 vor fi ridicate

În sectorul 3 începe ridicarea mașinilor.
Consilierii locali au votat proiectul de hotărâre care prevede ridicarea, depozitarea și transportul vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar, precum și a celor care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcări sau instituții.

Șoferii care se vor afla în această situație, își vor putea recupera mașinile doar după ce vor plăti o taxă de ridicare și, bineînțeles, o amendă.

„Ridicăm mașini doar acolo unde se exagerează, acolo vom interveni și am dat ca exemplu — acolo unde se intră pe spațiul verde. Le vom ridica (mașinile — n.r.) fără niciun fel de discuție, pe trecere de pietoni în zona școlilor și pe trecere de pietoni în general, pentru că e profund în neregulă să-ți permiți așa ceva, dar și acolo unde deranjează circulația, așa cum spune la lege. Deci pe chestiuni foarte limitate, în rest vom amenda conform legii”, a declarat pentru Agerpres primarul Robert Negoiță.

El a adăugat că urmăreste realizarea unui program de salubrizare a sectorului, iar șoferii vor avea obligația de a-l respecta.

„Obiectivul nostru este să facem program de salubritate. Conform unui orar, vom avea oprire interzisă, pe rând, în fiecare parcare, pentru a putea să facem o salubritate eficientă, așa cum este și în țările civilizate. Iar atunci când nu se respectă și îmi rămâne o mașină pe zona pe care trebuie să o curăț, conform indicatorului ‘Oprire interzisă’, normal că o să o ridic eu și facem operațiunea de salubrizare”, a explicat Negoiță.

Mașinile vor fi ridicate de către Direcția Generală de Poliție Locală a Sectorului 3, „un serviciu public cu personalitate juridică și buget propriu, cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice”, conform expunerii de motive a proiectului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.