ONG-urile s-au adunat în faţa Primăriei Capitalei

Începând cu orele 09:30, în față sediului Primăriei Capitalei de vis-a-vis de Cișmigiu, a avut loc o „petrecere” organizată de mai multe ONG-uri, printre care Active Watch, OPTAR, Asociația Inițiativă Prelungirea Ghencea.
„Petrecăreții” s-au adunat în față primăriei pentru a marca un an de mandat al primarului general Gabriela Firea și pentru a face bilanțul acestui prim an.
Potrivit Irinei Zamfirescu, de la Active Watch, acest prim an s-ar fi caracterizat prin lipsă de transparența față de cetățeni, prin lipsă unor realizări concrete în domeniile importante, imfrastructura, locuințe sociale, și prin foarte multe petreceri organizate de către Municipalitate.
Marian Ivan de la OPTAR spune că în privință mobilității, nu s-a făcut nimic în acest an, nici măcar un metru de pista pentru bicicliști. Cei 10 milioane de euro pentru amenajarea a 100 de kilometri de piste pentru bicicliști nu au fost utilizați nici anul acesta, spune Ivan.
Delia Mihalache de la Asociația Prelungirea Ghencea, spune că supralargirea Prelungirii Ghencea reprezintă una dintre marile restanțe ale acestui an de mandat. Au fost amenajate trotuare, dar locuitorii din zonă au nevoie de lărgirea drumului și de corelarea acestuia cu pasajul peste Centură spre Domnești, spune reprezentantă asociației.
Reprezentanții Jandarmeriei le-au adus la cunoștință participanților că „petrecerea” lor nu este autorizata de către Municipalitate și, prin urmare, trebuie să părăsească trotuarul din față Parcului Cișmigiu. „Petrecaretii” au părăsit zonă fără incidente.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.