Mihai Tudose: Achiziția rachetelor Patriot este un angajament ferm

Premierul Mihai Tudose a declarat că săptămâna viitoare, într-un format mai restrâns decât al unei şedinţe de Guvern, va fi aprobat un plan de achiziţii al MApN pentru Armată, întrebat cum comentează o afirmaţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, potrivit căreia România este pregătită să efectueze prima plată pentru sistemul de rachete Patriot pe care ar urma să-l achiziţionăm de la parteneri americani.

Prim-ministrul a subliniat că alocarea de 2% din PIB în bugetul ministerului Apărării reprezintă un angajament ferm al României că acei bani vor fi cheltuiţi în scopul achiziţionării de echipamente şi tehnică militară care să conducă la întărirea capacităţii de apărare a României şi a flancului estic al NATO.

Premierul a precizat că o conferinţă de presă pe acest subiect va avea loc ‘după ce stabilim ceea ce facem’.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat că se urmăreşte cumpărarea unor sisteme moderne de rachete Patriot, arătând că în luna noiembrie s-ar putea face o plată în contul achiziţiei.

Ţuţuianu a precizat că vor exista un acord între Guvernul României şi cel al SUA şi o lege specială în Parlament pentru achiziţia de sisteme Patriot.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.